Οργή διαδηλωτών με την πρώην Πρόεδρο της Αργεντινή – Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και φωτιές

Κοινοποίηση:
690_66b68148-e0b4-4d0e-8de6-b94564077fe4

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες έδιωξαν οι αστυνομικοί τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Κυβερνήτη Αλίσια Κίρχνερ, στο Σάντα Κρουζ της Αργεντινής, η οποία φιλοξενούσε την πρώην Πρόεδρο της χώρας, Χριστίνα Φερνάντεζ.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, διαδηλώσεις ξέσπασαν από το απόγευμα της Παρασκευής, για τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, όταν όμως έγινε αντιληπτό ότι βρίσκεται στο σπίτι της Κυβερνήτη η Φερνάντες, η οργή ξεχείλισε.

Οι διαδηλωτές εξαγριωμένοι προσπαθούν να μπουν στο σπίτι, με τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους διαλύσουν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και την κατάσταση να γίνεται πολεμική.

Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν η Φερνάντεζ, η Κίρχνερ, η αδελφή του εκλιπόντος συζύγου της πρώην Προέδρου, ένα μωρό 18 μηνών και δύο εργάτες.

Η Αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι, με τα τοπικά Μέσα να αναφέρουν ότι, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό, καθώς η χώρα βυθίζεται σε νέα οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: