Οπλισμένος με μαχαίρι ήταν ο εισβολέας του Λευκού Οίκου

Κοινοποίηση:
eisvoleas-lefkos-oikos

Ο 42χρονος Ομάρ Γκονζάλες από το Τέξας που σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου είχε στην τσέπη του… έναν σουγιά 9 εκατοστών, λένε πλέον οι αμερικανικές αρχές, ενώ αρχικά υποστήριζαν ότι ο άνδρας ήταν άοπλος.

Οι μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν τον Τεξανό, αλλά το γεγονός ότι ο άνδρας έφτασε τόσο κοντά στον Λευκό Οίκο, εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλεια σε ένα κτίριο που φρουρείται από μυστικούς πράκτορες και ελεύθερους σκοπευτές.

Σήμερα Δευτέρα, ο 42χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο καθώς κατηγορείται για παράνομη είσοδο, έχοντας στην κατοχή του φονικό όπλο.

Προτού καταλαγιάσει ο θόρυβος για την σοβαρότατη παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος αντιμετώπισε και δεύτερο περιστατικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, ένας οδηγός πλησίασε στην είσοδο του προεδρικού μεγάρου, βγήκε από το αυτοκίνητό του και έφτασε μέχρι τις πύλες, αλλά όταν αρνήθηκε να φύγει, η αστυνομία τον συνέλαβε.

Οι New York Times γράφουν ότι ο ίδιος άνδρας είχε επιχειρήσει νωρίτερα να εισέλθει, πεζός, στον Λευκό Οίκο από άλλη πύλη.

Η οικογένεια Ομπάμα θα επιστρέψει σύντομα από το Καμπ Ντέηβιντ και δεκάδες μυστικοί πράκτορες ξεχύθηκαν στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, για να σιγουρευτούν ότι ο Γκονζάλες δεν άφησε τίποτα πίσω του ενώ και οι υπηρεσίες ασφαλείας ενίσχυσαν τις περιπολίες γύρω από το συγκρότημα.

Αναλυτές λένε ότι και άλλοι έχουν καταφέρει να σκαρφαλώσουν τον φράχτη, αλλά συνήθως συλλαμβάνονται μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ αμέσως αφήνονται ελεύθερα τα σκυλιά, κάτι που στην περίπτωση αυτή δεν έγινε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: