Ομπάμα: «Το Ισλαμικό Κράτος είναι…καρκίνος που θα αφαιρέσουμε»

Κοινοποίηση:
obama_drones_ap_img_0

Με καρκίνο που πρέπει να αφαιρεθεί παρομοίασε τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» ο Αμερικανός πρόεδρος…

Συγκλονισμένος από την στυγερή εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και χαρακτήρισε «καρκίνο» τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους».

«Ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από τη στυγνή δολοφονία του Τζέιμς Φόλεϊ», ανέφερε ο Ομπάμα, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ από τους φανατικούς σουνίτες εξτρεμιστές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις φρικιαστικές πράξεις των τρομοκρατών και υποσχέθηκε ότι «θα αφαιρέσουμε αυτόν τον καρκίνο προκειμένου να μην εξαπλώνεται».

Ο Ομπάμα γνωστοποίησε ότι τηλεφώνησε στην οικογένεια του δημοσιογράφου για να εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια και δεσμεύτηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να κάνουν «αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας».

Οι ΗΠΑ θα είναι «σε συνεχή επαγρύπνηση και (θα είναι) αμείλικτες», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των βομβαρδισμών που εξαπολύουν εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι μια οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία θέση στον 21ο αιώνα», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «το Ισλαμικό Κράτος δε μιλά εξ ονόματος καμιάς θρησκείας. Καμιά θρησκεία δεν λέει να σφαγιάζονται αθώοι. Η ιδεολογία τους είναι ρηχή».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: