Ολάντ: Το χτύπημα στο Παρίσι συνδέεται με την τρομοκρατία

Κοινοποίηση:
olant

Σε δήλωσή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι «όλα δείχνουν πως το περιστατικό στο Παρίσι συνδέεται με τρομοκρατία», ενώ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του αστυνομικού. «Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του νεκρού και τους συγγενείς των τραυματιών», είπε χαρακτηριστικά.

Έως εκείνη τη στιγμή , οι γαλλικές αρχές είχαν αποφύγει να κάνουν επίσημη εκτίμηση για το αν αντιμετωπίζουν ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς αυτή την εκδοχή. Επισήμως αναφερόταν ότι «είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το περιστατικό ως τρομοκρατικό», ωστόσο ο φόβος έχει σκεπάσει για μία ακόμη φορά τη Γαλλία. Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός μετέβη εκτάκτως στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: