Οι Σέρβοι προετοιμάζονται και προειδοποιούν: «Η Μ. Αλβανία απειλεί τα Βαλκάνια» – «Βόμβα» Ρώσων: «Στηρίζουμε την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου»

Κοινοποίηση:
serbian_special_forces_27

Πάμε προς ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι δηλώσεις των Σέρβων δεν έγιναν τυχαία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, διότι πολύ πιθανό, κάτι περιμένουν και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν σε διάσκεψη για την ελευθερία και την ασφάλεια, όπως ανέφερε το πρακτορείο Tanjug και αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παθητική στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προειδοποίησε την ίδια στιγμή ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την κατάσταση στα Σκόπια στο πλαίσιο των ιδεών για τη «Μεγάλη Αλβανία».

Ο Βουλίν αναφέρθηκε στην κατάργηση των τελωνειακών δασμών και την κατάργηση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο ως ένα βήμα για την Μεγάλη Αλβανία.

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας δεν αποτελεί μόνο απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί σε κάτι «μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο».

Η περιοχή ευρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρής κόντρας ΗΠΑ και Ρωσίας εδώ και μερικούς μήνες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία A. Chepurin δήλωσε σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα «Alo!», ότι » η Ρωσία θα δεχθεί την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, εφόσον η Σερβία αποφασίσει ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για αυτό».

Αυτό ερμηνεύεται σε απλά «ελληνικά» και βάσει της αμυντικής συμφωνίας Μόσχας-Βελιγραδίου ότι η Ρωσία θα στηρίξει στρατιωτικά την σερβική πλευρά για μια τέτοιου τύπου επιχείρηση, ενώ ΗΠΑ και Αλβανοί ετοιμάζονται να διεξάγουν νέο πογκρόμ κατά των Σέρβων στο Βόρειο τομέα .

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Alo!» ζήτησαν από Ρώσο πρέσβη να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ότι «οι Αλβανοί θα συμφωνήσουν για την διχοτόμηση του Κοσσυφοπεδίου, διότι είναι προς το συμφέρον τους».

«Σεβόμαστε τη θέση της Σερβίας και θα υποστηρίξουμε την απόφαση που θεωρούν οι ίδιοι καλύτερη γι ‘αυτήν», δήλωσε ο Τσούπουριν.

«Το σύνθημα» τι είναι καλό για τη Σερβία είναι καλό για τη Ρωσία εξακολουθεί να ισχύει. Για τη Μόσχα είναι σημαντικό μόνο η προτεινόμενη λύση να είναι προς το συμφέρον της Σερβίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της Σερβίας, ο Πρόεδρος Βούτσιτς και ο Υπουργός Ντάτσιτς θα κάνουν το καλύτερό τους για τη χώρα τους» , δήλωσε ο Τσούπουριν.

Την ίδια στιγμή ο αλβανικός τύπος «θυμήθηκε» , όχι τυχαία βέβαια, την επιχείρηση « αστραπή» των Ρώσων αλεξιπτωτιστών το 1999 στο Κοσσυφοπέδιο , όταν ρωσική επίλεκτη μονάδα είχε καταλάβει το αεροδρόμιο της Πρίστινας αφήνοντας σύξυλους Γάλλους, Βρετανούς και Αμερικανούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: