Οι εκπληκτικές φωτογραφίες από την πανέμορφη Αγία Πετρούπολη

Κοινοποίηση:
γατα ρωσια

Τόσο μεγάλη όσο μια ολόκληρη ήπειρος, η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα με υπέροχο φυσικό πλούτο, μεγάλη ιστορία και ένα μέρος που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, ετησίως.

Η ποικιλία στο ανάγλυφο του εδάφους της αλλά και του κλίματος της, σε συνδυασμό με τις συναρπαστικές περιόδους στην ιστορία της, την καθιστά μία από τις ομορφότερες χώρες για τους καλλιτέχνες και τους φωτογράφους.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος, Alexander Petrosyan, κατάφερε να απαθανατίσει ιδιαίτερες στιγμές της Ρωσίας και των κατοίκων της και πιο συγκεκριμένα της Αγίας Πετρούπολης και να μας παρουσιάσει μία πλευρά, την οποία δεν πρόκειται να δούμε σε κανένα postcard ή σε κανένα ταξιδιωτικό οδηγό.

Από την εποχή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, μέχρι την καταστροφή που υπέστη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και την εποχή  Πούτιν – η πόλη είναι γεμάτη ιστορία, και ο  Alexander ξέρει πολύ καλά κάθε γωνιά της.

Ο ίδιος δηλώνει:  «Αυτός είναι ο κόσμος μου» και συμπληρώνει σχετικά με τις ιδιαίτερες φωτογραφίες του «η αντίληψη εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες… Αλλά αν η εικόνα έχει ληφθεί με μια ορισμένη ενέργεια, ο θεατής θα το νιώσει, ανεξάρτητα από τη γεωγραφία και τον πολιτισμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: