Οι γερόντισσες σκοτώνονται!! ΒΟΜΒΑ: Πόλεμος Μέρκελ Λαγκάρντ για Ελλάδα!

Κοινοποίηση:
lagardemerkel

Το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το Βερολίνο ότι το κούρεμα αποκλείεται…
Το ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σχέσεις της Christine Lagarde με την Angela Merkel γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
To πρακτορείο εξηγεί ότι το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα αν αυτό δεν αναδιαρθρωθεί.
Αυτό σημαίνει ότι είτε η Merkel είτε η Lagarde πρέπει να υπαναχωρήσει από τη θέση της προκειμένου να ξεκλειδώσει το νέο πακέτο.
Το ίδιο το Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου, με δεδομένο ότι η καγκελαρία αρνείται κατηγορηματικά ένα πιθανό κούρεμα χρέους και η Lagarde το ακριβώς αντίστροφο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η Merkel πιθανότατα θα προσπαθήσει να αποκλείσει το ΔΝΤ από το νέο πρόγραμμα διάσωσης, συνεχίζει το Bloomberg.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι το 2010 ήταν η Merkel εκείνη που επέμεινε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παρά την αντίθεση του Schaeuble.
Πάντως η Merkel δεν έχει αποκλείσει εντελώς την αναδιάρθρωση του χρέους.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι χώρες της ΕΕ δεν αποδεχτούν τους όρους του ΔΝΤ, τότε η έκβαση της διαπραγμάτευσης είναι στα χέρια της.
Ωστόσο, εκτιμά το Bloomberg, φαίνεται ότι τελικά οι δύο πλευρές – Ευρώπη και ΔΝΤ – θα συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οπότε μένει στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: