Οι απεργίες …ΑΠΕΡΓΙΕΣ και οι μισθοί …ΜΙΣΘΟΙ! Εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς απεργούν αλλά πληρώνονται κανονικά !

Κοινοποίηση:
mmm-708_0 (1)

Ναι μεν κινητοποιήσεις… αλλά πληρώνονται κανονικά. Ρεπό ή αναρρωτική άδεια δήλωσε το 95% των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και έτσι δεν χάθηκε ο μισθός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» το 95% των σιδηροδρομικών δήλωσε ρεπό, τα οποία δικαιούνται λόγω υπερωριακής απασχόλησης ή αναρρωτική άδεια κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις. Επιπροσθέτως, άλλοι δήλωσαν ότι ήθελαν να εργαστούν αλλά δεν τους… άφησαν. Λόγω κατάληψης δηλαδή σε εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν τους επετράπη από συναδέλφους τους συνδικαλιστές να «χτυπήσουν» κάρτα και να δηλώσουν παρόντες, σύμφωνα με σχετικό άρθρο.

Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι και οι τρεις παραπάνω κατηγορίες δεν θα υποστούν καμία μείωση στους μισθούς λόγω συμμετοχής στην απεργία, η οποία ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες καθημερινά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίοι απεργούν για την υπαγωγή των φορέων στο νέο υπερταμείο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. άλλη απορία που έχω έιναι γιατί οι μέρες απεργίας δεν κόβονται από την κάρτα τον επόμενο μήνα, είναι ένα ευρώ την ημέρα, με 5 απεργίες η τιμή μειώνεται στα 25 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έχει σημασία σε ποια μέσα και για πόση ώρα είναι η απεργία διότι μπορεί εκείνη την στιγμή να το ήθελε κάποιος μέσον. γι’αυτό δεν κόβω ποτέ εισιτήριο και στους ελεγκτές λέω ότι δεν τους δείχνω το εισιτήριο και αν θέλουν να φέρουν αστυνομία, μετά βγαίνω έξω, ούτε νεύρα ούτε φωνές.

Comments are closed.