Οι Αμερικανοί αναγνώρισαν τον δήμιο του Στίβεν Σότλοφ

Κοινοποίηση:
sotlof

Την ταυτότητα του τρομοκράτη που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ γνωρίζουν οι αμερικανές αρχές,… όπως μετέδωσε απόψε το αμερικανικό δίκτυο CNN. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Οι ηγετες του Κογκρέσου μετέβησαν στο Λευκό Οίκο για συσκεψη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ οι εξτρεμιστές δημοσιεύουν νέο προπαγανδιστικό βίντεο που καταγράφει σκηνές από την κατάληψη μεγάλης αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Την ίδια ώρα, προπαγανδιστικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές καταγράφει ακόμη και από αέρος με δικό τους μη επανδρωμένο αεροπλανο την κατάληψη μιας στρατηγικής σημασίας συριακής αεροπορικής βάσης προ δύο εβδομάδων στην επαρχία Ράκα.

Στα χέρια τους έπεσαν βαρύς οπλισμός, ακόμη και μαχητικά της συριακής πολεμικής αεροπορίας, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην Ουάσιγκτον.

Οι σουνίτες εξτρεμιστές χρησιμοποιούν ακόμη και παιδιά ως βομβιστές αυτοκτονίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε χθες από το Κογκρέσο επιπλεον κονδυλια για την αντιμετωπιση της τρομοκρατίας, ενώ αύριο Τρίτη ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη στρατηγική του κατά των τζιχαντιστων.

Η επιχειρηση θα εχει τρεις φασεις και στην τρίτη θα γίνουν επιδρομές εναντίον οχυρων των εξτρεμιστων στη Συρία, όπως μετέδωσε το CNN.

Αίσθηση προκαλούν πάντως οι δηλώσεις της οικογενειας του Στιβεν Σότλοφ ότι αντάρτες δηθεν μετριοπαθεις “πούλησαν” τον Αμερικανο δημοσιογράφο στους τζιχαντιστες, δηλαδη τους ειδοποίησαν που μπορούσαν να τον πιάσουν και πήραν δεκαδες χιλιαδες δολαρια. Η οργάνωση ισλαμικό κρατος τον αποκεφαλισε μετα από ομηρεία ενός ετους.

Η οικογενεια Σοτλοφ επικρίνει τους χειρισμούς της κυβερνησης Ομπαμα και των μυστικών υπηρεσιών, και προειδοποιεί με αποκαλύψεις.

Την ίδια ώρα μεταστροφή της αμερικανικής κοινής γνώμης, δείχνει δημοσκόπηση του CNN.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: