ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ! Μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί βρήκαν οι Ρώσοι

Κοινοποίηση:
alexandra-600x275

Αντιμέτωποι με ένα

απρόσμενο  θέμα βρέθηκαν Ρώσοι επιστήμονες στην Αρκτική.

Η μυστηριώδης βάση, με το όνομα «Schatzgraber» ή «Treasure Hunter» στήθηκε το 1942 στο νησί  Γη της Αλεξάντρας σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων από το Βόρειο Πόλο και κατασκευάστηκε,  δηλαδή, μόλις ένα χρόνο μετά που το Τρίτο Ράιχ εισέβαλε στη Ρωσία και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως μετεωρολογικός σταθμός.

nazi1

Η βάση εγκαταλείφθηκε, όταν οι επιστήμονες που σταθμεύουν εκεί είχαν δηλητηριαστεί από κρέας πολικής αρκούδας  το 1944 και έπρεπε να διασωθούν από ένα γερμανικό υποβρύχιο. Έξι χρόνια μετά, το 1950, η μυστική βάση διαλύθηκε.

nazi2

Εβδομήντα χρόνια μετά η ομάδα βρήκε περισσότερα από 500 κειμήλια – ανάμεσά τους και καλοδιατηρημένα έγγραφα –  που χρονολογούνται από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στα ερείπια και πιστεύεται ότι ήταν μία από τις πολλές που χτίστηκαν από τους Ναζί στην προσπάθειά τους για την υπεροχή.  Ο κρύος καιρός φαίνεται να έπαιξε ρόλο στη διατήρηση των αντικειμένων.

nazi3
To μέρος ήταν ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις που παρείχε θεωρούνταν απαραίτητες για τη δημιουργία σχεδίου για την κυκλοφορία των στρατευμάτων, των υποβρυχίων και των πλοίων.

Ωστόσο κάποιοι πιστεύουν ότι η βάση ίσως είχε άλλη αποστολή με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι ίσως να χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι αρχαίων ευρημάτων.

nazi

Το νησί ήταν για πολλά χρόνια αμφισβητούμενη περιοχή, αλλά τώρα είναι κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πιστεύεται, πως η Ρωσία, ψάχνει να χτίσει τη δική του μόνιμη στρατιωτική βάση εκεί σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: