Ξαφνική αλλαγή Σόιμπλε: “Η συζήτηση περί Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου!”

Κοινοποίηση:
σοιμπλε

Αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα παρατηρείται σε νέες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

«Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν», είπε ο απερχόμενος Yπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη συνέντευξή του.

Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να επαναλάβει τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γράφει η γερμανική εφημερίδα. «Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι’ αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Ερωτηθείς για τους λόγους πίσω από την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε «Οκτώ χρόνια ως Υπουργός Οικονομικών είναι αρκετά», ενώ επικαλέστηκε και την προχωρημένη ηλικία του (είναι 75 ετών).

Δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του επικεφαλής των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θεωρείται ως ένας εκ των επικρατέστερων για να τον διαδεχθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: