Ξάνθη:Τραυματίες δυο υπαξιωματικοί σε άσκηση βολής αρμάτων μάχης

Κοινοποίηση:
ekav

Ένα ατύχημα με δύο τραυματίες μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς, ευτυχώς ελαφρώς, συνέβη στη

διάρκεια απογευματινών ασκήσεων βολής αρμάτων μάχης στην Ξάνθη.

Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα που πλήττει σήμερα τον Στρατό Ξηράς, ευτυχώς και αυτή τη φορά με ελαφρά τραυματισμένα στελέχη και η ευχή όλων βεβαίως τώρα είναι να μην υπάρξει συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα στις 17:45, κατά τη διάρκεια εκτελέσεως εκπαιδευτικών βολών αρμάτων Leopard-2A6HEL της 16ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (16 ΕΜΑ) στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης, προκλήθηκε τραυματισμός δύο μονίμων υπαξιωματικών μελών του πληρώματος του άρματος, κατά τη διαδικασία βολής του κυρίως πυροβόλου των 120 mm.

Οι δύο υπαξιωματικοί, ένας Αρχιλοχίας (ΕΜΘ) και ένας Λοχίας (ΕΠΟΠ), πυροβολητής και γεμιστής αντιστοίχως, τραυματίστηκαν – συμφώνως με τις πληροφορίες μας – ΜΕΤΑ την επιτυχή εκτέλεση βολής και τη στιγμή που άνοιγαν το κλείστρο του πυροβόλου. Τότε τα αέρια «εκτονώθηκαν» προς τα μέσα και τα δύο στελέχη τα δέχτηκαν επάνω τους, αναπνέοντας τα. Οι τραυματισμένοι υπαξιωματικοί διακομίστηκαν αμέσως στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ξάνθης (212 ΚΙΧΝΕ) για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και «η κατάσταση της υγείας τους, δεν εμπνέει ανησυχία», συμφώνως με στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ.

Τέτοιο περιστατικό μέχρι στιγμής δεν είχε ξανασυμβεί σε αυτά τα πιο σύγχρονα άρματα του Ελληνικού οπλοστασίου και από τα πιο σύγχρονα διεθνώς, καθώς το Leopard-2A6HEL, όπως μας εξηγούσαν ανώτατοι αξιωματικοί των Τεθωρακισμένων, διαθέτει αυτόματο σύστημα να εκτονώνει τα αέρια στο εξωτερικό του άρματος, και όλοι τώρα ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς έχει συμβεί, καθώς «τα αίτια του ατυχήματος διερευνούνται», όπως σημειώνεται και από το ΓΕΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: