ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Απόφαση που προκαλεί οργή απο τα «συντεταγμένα όργανα» της Πολιτείας – Πετάνε στον δρόμο οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας!

Κοινοποίηση:
εξωση

“Μια μάνα συναντήσαμε, μια χαροκαμένη μάνα και όχι μόνον, με μητέρα κατάκοιτη, με ένα μικρό παιδάκι, και έναν άνεργο σύζυγο… σε πλήρη απόγνωση και να τα έχει εντελώς χαμένα!

Το πρωινό (σήμερα Δευτέρα) επιφύλαξε μια φοβερή και απάνθρωπη δοκιμασία στη χαροκαμένη μάνα που πριν κάποια χρόνια έχασε το 17χρονο καμάρι της, σήμερα το τραγικό κενό που άφησε το παλικάρι της (συμπληρώθηκαν 13 περίπου χρόνια από το τραγικό συμβάν της απώλειας του παιδιού της), ο άγγελός της, το «γέμισε» ένας άλλος άγγελος, ο μικρός Χρηστάκης, μα κι αυτός τι να δει και πώς να χαρεί… αντίκρισε τους δικαστικούς επιμελητές, με συνοδεία αστυνομικών (ευγενικοί αυτοί, μα τόσο «άχαρος» ο ρόλος τους), να της λένε πως κατόπιν απόφασης έξωσης του αρμόδιου δικαστηρίου, πρέπει να εκκενωθεί το σπίτι!!!

Η μάνα σε έξαλλη κατάσταση, απελπισμένη και απογοητευμένη απ’ όλα της ζωής της, να εκλιπαρεί για μια ολιγοήμερη αναβολή… μα κανείς να μην την ακούει!!!

Πού να πάει την κατάκοιτη μάνα της και τι να πει στο μικρό γιό της, με τον σύζυγο άνεργο και τόσα οικονομικά βάρη να την λυγίζουν και να μην έχει «που την κεφαλήν κλίνη»;!

Δεν θα μπούμε στη νομική ουσία του θέματος, καθόσον υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα και παραστατικά, αλλά θα σταθούμε στην ανθρωπιά και στο «κενό γράμμα» του νόμου, την κρατική αναλγησία και την άτεγκτη στάση της Δικαιοσύνης, που δεν δίνουν μια τελευταία ευκαιρία στην οικογένεια, μια αναβολή ολιγοήμερη για να διευθετηθούν τα της έξωσης και της περαιτέρω πορείας της υπόθεσης.

Ξέρουμε πως διανύουμε την «εποχή της αρκούδας», της αναισθησία και της απανθρωπιάς, ξέρουμε πως οι συνιδιοκτήτριες του διαμερίσματος (της μιας της οποίας η υπό έξωση οικογένεια αγόρασε το εξ αδιαιρέτου 50%) είναι άκαμπτες και αποφασισμένες για όλα, δεν γνωρίζουν τι θα πει ανθρωπιά.

Ξέρουμε πως την δοκιμαζόμενη οικογένεια δεν την κάνουν έξωση για χρέη στο δημόσιο ή τράπεζες, αλλά γιατί τις όποιες διαφορές που υπάρχουν ένθεν κακείθεν (συνιδιοκτητών) δεν μπορούν να λύσουν!

Πέρα όμως απ’ την νομική ουσία του θέματος, υπάρχει και ο ηθικός νόμος, ο νόμος της ανθρωπιάς, που όταν ο νόμος της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας αδυνατεί να επιλύσει έρχεται ο ηθικός νόμος να το κάνει.

Πώς μπορούν οι κυρίες ιδιοκτήτριες αδελφές να συμπεριφέρονται τόσο άδικα και απάνθρωπα σ’ αυτήν την οικογένεια και ας έχουν τα όποια δίκαια με το μέρος τους, πώς μπορούν οι άνθρωποι του κράτους-νόμου, όποιοι και αν είναι αυτοί, να μην δίνουν μια αναβολή λίγων ημερών στην τραγική οικογένεια!!! Κι όμως μπορούν, αρκεί να το θέλουν!

Δίκαιος και άνθρωπος είναι αυτός που κάποιες φορές στη ζωή του επιβάλλεται να αντιτάξει τον ηθικό νόμο απέναντι σε κάθε νόμο της πολιτειακής και πολιτικής εξουσίας. Σε αντίθετη περίπτωση… αρχίζουν και γράφονται οι τραγωδίες!!!”

efkozani.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: