Ντέρμπι Σέλτικ – Ρέιντζερς για το δημοψήφισμα στη Σκωτία

Κοινοποίηση:
celtic

Στις εξέδρες των γηπέδων της Σκωτίας μεταφέρθηκαν οι καμπάνιες του «ναι» και του «όχι» για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας. Οι οπαδοί των… μεγάλων αντιπάλων του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, της Σέλτικ και της Ρέιντζερς, «ψήφισαν» με πανό και χαρτόνια. Φυσικά οι Καθολικοί «Κέλτες» λένε «ναι» στην ανεξαρτησία και οι Προτεστάντες Ρέιντζερς λένε «όχι».

Σε ρεπορτάζ των New York Times, γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο «δημοψήφισμα των γηπέδων». Καταγράφεται η αντίδραση 1000 και πλέον φίλων της Σέλτικ, που στο 18ο λεπτό του αγώνα με την Αμπερντίν, σήκωσαν χαρτόνια με το «Ναι». Φυσικά το 18ο λεπτό επελέγη, επειδή η ψηφοφορία για γίνει την 18η Σεπτεμβρίου.

Στον αντίποδα ρεπορτάζ από αγώνα των Ρέιντζερς με τους οπαδούς σε ένα τμήμα της κεντρικής εξέδρας να σηκώνουν πανό που έγραφε: «18/9/2014 – ψηφίζουμε όχι». Σημειώνεται επίσης ότι στ’ αποδυτήρια των «μπλε» υπάρχει το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι οπαδοί της Αμπερντίν, της Νταντί Γιουν. Της Ιβερνές, της Ρος Κάουντι, της Σεντ Τζόνστον και της Σεντ Μίρεν, κλίνουν περισσότερο στο «όχι».

Για την εκστρατεία «καλύτερα μαζί», δηλαδή υπέρ του «όχι», έχουν πάρει θέση προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο Αλι Μακ Κόιστ, ο Μπίλι Μακ Νίλ και ο Ντέιβιντ Μόγιες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: