Ντάισελμπλουμ: Όλα είναι πιο εύκολα με Τσίπρα και Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:
κατάλογος

Για την Ελλάδα μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ παραδίδει τη σκυτάλη στον Πορτογάλο Μάριο Σεντένο.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως στην περίοδο της κρίσης του 2015 για την Ελλάδα, δεν ήταν η Γερμανία αυτή που επέμενε για ένα προσωρινό «Grexit», αλλά περισσότερο χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς «είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα».

Ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ καλή ιδέα το Grexit, αντιθέτως θεωρούσε πως ήταν ένα πραγματικά καταστροφικό και τεράστιο λάθος.

Ωστόσο τώρα, σχολιάζει, η Ελλάδα δεν παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και ετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα φέτος.

«Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ασφαλώς ο Ε. Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα είναι πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», τόνισε ο Ολλανδός.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Ελλάδα ήταν «ακραία», αλλά οι συζητήσεις τώρα έχουν στραφεί στις μεταρρυθμίσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: