ΝΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Κατάσκοποι ή σε επαφή με Κούρδους και γκιουλενιστές οι Έλληνες στρατιώτες

Κοινοποίηση:
meaculpa-ellines-stratiwtikoi

Σκηνικό έντασης προσπαθούν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο. Σύμφωνα με την τουρκική εθνικιστική εφημερίδα Yeni Akit, η οποία επικαλείται τουρκικές πηγές ασφαλείας, υπό εξέταση βρίσκονται δύο σενάρια για τους δυο Έλληνες.

Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο ανταλλαγής των Ελλήνων με Τούρκους που κρατούνται στη χώρα μας.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι πως δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι και εκτιμούν μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα λόγω της πολιτικής έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κατάσκοποι φορώντας στρατιωτική στολή αναπτύσσουν έντονη κατασκοπευτική δραστηριότητα στα σύνορα.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η Άγκυρα, είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος ώστε να συναντήσουν σημαντικά μέλη των Κούρδων μαχητών της Συρίας (PYD) ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ. «Είναι μία πρακτική την οποία η Ελλάδα εφαρμόζει έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ώστε να προσφέρει βοήθεια σε γκιουλενιστές για να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Οι πηγές ασφαλείας που μίλησαν στη Yeni Akit αναφέρουν πάντως ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει. «Είναι προφανές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των επαφών που διεξάγονται τώρα ανάμεσα στις δύο χώρες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία για να τους επιστρέψει θα ζητήσει από την Ελλάδα επίσης την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. Αλλά βέβαια πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί το τωρινό γεγονός», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: