Νίκη των φοιτητών Ιατρικής για το νομοσχέδιο “φωτιά” του Υπουργείου Υγείας; – «Δεν υπάρχει περίπτωση να δίνονται εξετάσεις για την ειδικότητα»! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Κοινοποίηση:
makeleio240

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές της Ιατρικής Αθηνών, έξω από το Υπουργείο Υγείας ζητώντας να συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου… να μην περάσει το νομοσχέδιο για εισαγωγή εξετάσεων πριν την έναρξη της ειδικότητας.

Οι 30 περίπου φοιτητές που έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση με τον Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, κύριο Γιώργο Γεωργακόπουλο.

Οι φοιτητές στο αμφιθέατρο του Υπουργείο Υγείας παρέθεσαν τα αιτήματά τους σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και βασανίζουν τους νέους ανθρώπους και όχι μόνο, στον τομέα της Υγείας. Παράλληλα έκαναν ξεκάθαρη και την δυσαρέσκειά τους σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στις εξετάσεις πριν την ειδικότητα, το οποίο– σύμφωνα με τα όσα διαδίδονται στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό – αναμένεται να κατατεθεί μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι: Το νομοσχέδιο πρώτη φορά επιχειρήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και αποτράπηκε από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.  Η ιστορία έχει επαναληφθεί  με την ίδια κατάληξη κι άλλες φορές. Το 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Υγείας τον κ. Στεφανή κατέθεσε για πρώτη φορά στη Βουλή νομοσχέδιο για εισαγωγή εξετάσεων πριν την έναρξη ειδικότητας. Το νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε, διότι προκηρύχτηκαν εκλογές και άλλαξε κυβέρνηση. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε οκτώ χρόνια αργότερα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και υπουργό Υγείας τον κ. Λοβέρδο. Τώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα, επανέρχεται για τρίτη φορά το ίδιο νομοσχέδιο από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο.

Πάντως ο κύριος Γεωργόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που θέλουν επαναφορά του νομοσχεδίου και έκανε απόλυτα ξεκάθαρο προς τους φοιτητές πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ούτε πρόκειται να κατατεθεί ξανά το εν λόγω νομοσχέδιο. Το makeleio.gr μίλησε με τους φοιτητές αμέσως μετά την συνάντησή τους:

 

Ρεπορτάζ Μ.Κ

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- ΚΛΕΙΣΤΗ η Αριστοτέλους από Φοιτητές της Ιατρικής (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μakeleio.gr)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: