Νέα Σεπτεμβριανά ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην Πόλη; Έσπασαν Αγίασμα, έκλεψαν το παγκάρι και άφησαν…Κουρδικές σημαίες-Καραμπινάτη προβοκάτσια!

Κοινοποίηση:
vandalismoi-naos-kwnstantinoupoli-1

Περίεργη υπόθεση βανδαλισμού του Αγιάσματος της Αγ. Παρασκευής στο Καζλίτεσμε της Κωνσταντινούπολης, έξω από τα Βυζαντινά τείχη κοντά στη Μονή Βαλουκλή, μετά απο συγκέντρωση του HDP(Κουρδικό Κόμμα) – Διάψευση απο το κόμμα ενώ υπόνοιες πως πρόκειται για προβοκάτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera Turk, την Κυριακή μετά από την συνάντηση του Λαϊκού
Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) ομάδα εξήντα και πλέον ατόμων χωρίς διακριτικά εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Αγιάσματος όπως και μέσα σε αυτό και προέβησαν σε βανδαλισμούς και φθορές.

vandalismoi-naos-kwnstantinoupoli-2

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έγιναν φθορές και μικροκλοπές, ενώ χάθηκε και το ποσό των 400 Λιρών σύμφωνα με τον φύλακα F.H. που έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία ενώ προσπάθησε να τους κυνηγήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα ενώ εξέφρασε και φόβους για την σωματική ακεραιότητα του ιδίου όσο και της οικογένειας του.

HDP: Από πού προκύπτει πως το κάναμε εμείς αυτό;

Πηγές της τοπικής οργάνωσης του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμμαος Κων/πόλεως όπως και ο εκπρόσωπος του Şamii Altan δήλωσαν πως το κόμμα δεν έχει τέτοιου είδους ιδεολογία και πως έχει κλειστεί και ραντεβού με την Ρωμαίικη Κοινότητα για να αποσαφινιστεί περαιτέρω αυτό. ‘’Προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε κάτι που δεν υπάρχει, τονίζει σε ανακοίνωση του το κόμμα, ενώ ρίχνει και ευθύνες για προβοκάτσια άλλων κύκλων…
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Rumvader για περαστικά και ευχές για αποκατάσταση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: