Νέα πρόκληση από τους Τούρκους: Ομέρ Τσελίκ: “Η Ευρώπη είναι όμηρος της Νότιας Κύπρου – Η Τουρκία σας παρέχει ασφάλεια”

Κοινοποίηση:
Ομέρ Τσελίκ

Κατά της Ευρώπης και της Κύπρου στρέφει τα πυρά του σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στην οποία επιτέθηκε εναντίον της Ευρώπης για την έκθεση της ΕΕ για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, τόνισε αρχικά ότι δεν αποδέχεται η Τουρκία τις κατηγορίες για «απομάκρυνση από τις αξίες της ΕΕ», αλλά το χαρακτηρίζει κριτική την οποία η Τουρκία μπορεί να αποδεχτεί.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έστειλε επιστολή στην Κομισιόν στην οποία θα προτείνει να μπει στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρώπης και το PKK. Ζητά της αλληλεγγύη των Ευρωπαίων σε αυτό το θέμα, αναφέροντας ότι η Ευρώπη σώθηκε από την Τουρκία, στο θέμα της μετανάστευσης. «Η Τουρκία προσφέρει ασφάλεια στην ΕΕ», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Κύπρο, κάνοντας επίθεση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η ΕΕ είναι όμηρος της Νότιας Κύπρου», ανέφερε ο Τσελίκ και συμπλήρωσε ότι δεν έχει δικαίωμα η Κύπρος για μονομερείς αποφάσεις στην περιοχή, αναφερόμενος στο θέμα τις εξόρυσης.

Τέλος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος και ότι το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν αντικατοπτρίζει την αντικειμενικότητα που απαιτείται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: