Την ίδια ώρα που η Ελλάδα δια μέσω της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τάχθηκε υπέρ των κυρώσεωντης ΕΕ στη Ρωσία που οδήγησε στο ρωσικό εμπάργκο που καταστρέφει τους Έλληνες αγρότες η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε αυτό το ανέλπιστο δώρο και έτσι επεκτείνει περαιτέρω την εξαγωγή προϊόντων διατροφής στη Ρωσία που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Η Ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία (Rosselhoznadzor) θα ανακοινώσει σύντομα στην Τουρκία έναν κατάλογο των προϊόντων τα οποία θα αποσταλούν από τις τουρκικές εταιρείες παραγωγής.
Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή θα επισπευτεί η διαδικασία του σχετικού δείκτη για την προώθηση των προϊόντων στη ρωσική αγορά.
Η Τουρκία τον περασμένο χρόνο είχε έσοδα 1,75 δις δολάρια από τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, ενώ από τη Ρωσία προς την Τουρκία ο τζίρος έφθασε στα 1,72 δις (κυρίως αγορά ενέργειας).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση,σύμφωνα με το defencenet.gr, έχουν επιβάλει κυρώσεις, καθώς και ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νορβηγία έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή ορισμένων προϊόντων.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται: βοδινό και χοιρινό κρέας, φρούτα, λαχανικά, πουλερικά, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί και άλλα προϊόντα που είναι καταγεγραμμένα.
να τα πανε στο Συνταγμα να τα αδειασουν που πειναει ο κοσμος στην Αθηνα
Τα πετάνε, αντί να πάνε και τα δώσουνε σε αστέγους και σε ανθρώπους που πεινάνε…..Όσα από αυτά είναι ακόμα φρέσκα. Άν θέλουνε να τα πετάξουν κάπου τότε ας κάνουν το καλό και να τα πετάξουν μέσα στα σπίτια των υπευθύνων-ανεύθυνων πολιτικών. Αν το κάναν αυτό οι αγρότες τότε θα τους παραδεχόμουν, αλλά αυτό θέλει κότσια και αξιοπρέπεια.
Δεν τους λυπάμαι καθόλου, έτσι λειτουργει ο νόμος της φύσης, δράση-αντίδραση. Μπας και καταλάβουν τι περνάνε όλοι οι υπόλοιποι έλληνες γιατί μόνο την πάρτυ τους κοιτούσαν τόσα χρόνια. Να δούμε στις επόμενες εκλογές τι θα πάνε να ψηφίσουν τα βλαχαδερά.