Μπαρούτι μυρίζει στην Αραβική Χερσόνησο! Στρατεύματα πάνε και έρχονται

Κοινοποίηση:
SaudiTroops_0

Παρά τις προσπάθειες αρκετών χωρών να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Αραβική χερσόνησο, η ένταση εξακολουθεί να υπάρχει ενώ ρίχνεται λάδι στη φωτιά και με διάφορες μετακινήσεις στρατευμάτων.

Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές η Σαουδική Αραβία έχει ήδη στείλει στα σύνορα με το Κατάρ αρκετές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα η Τουρκία στέλνει τουλάχιστον χίλιους στρατιώτες αλλά και άντρες της χωροφυλακής, με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ να δηλώνει πως είναι για τη συνολική ασφάλεια της περιοχής.

Από την άλλη μονάδες του Καταρ που στρατοπέδευσαν στη Σαουδική Αραβία μετέχοντας στον συνασπισμό κατά των ανταρτών στην Υεμένη εκδιώχθηκαν άρον άρον και επιστρέφουν στη χώρα τους.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ οι οποίες στάθμευαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ η οποία πολεμά εναντίον του σιιτικού κινήματος των Χούθι, το οποίο θεωρείται πως υποστηρίζεται από το Ιράν, επέστρεψαν στο εμιράτο σήμερα, ανέφερε η κρατική τηλεόραση του Κατάρ στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΤΑΡ: Τουρκικά στρατεύματα έρχονται για την ασφάλεια της περιοχής

Οι δυνάμεις αυτές στάθμευαν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την πηγή αυτή, και συνέβαλαν στην σαουδαραβική άμυνα έναντι των επιθέσεων των Χούθι. Η Σαουδική Αραβία, η οποία—όπως και αρκετές ακόμη σουνιτικές χώρες του Κόλπου—διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ κατηγορώντας το μικροσκοπικό εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία κι έχει σχέσεις με το Ιράν, γνωστοποίησε εξάλλου ότι η Ντόχα εκδιώχθηκε από τη στρατιωτική συμμαχία την οποία σχημάτισε το 2015 και η οποία επενέβη το 2015 στην Υεμένη εναντίον του κινήματος των Χούθι, που ελέγχει μεγάλο μέρος του βορρά.

Με πληροφορίες από το Sputnik, militaire

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: