Μοσκοβισί: Καθυστερείτε – Μην συζητάτε για το χρέος

Κοινοποίηση:
moskovisi

Μήνυμα του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων στην Αθήνα

Την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ είναι ένα asset».

«Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας». Ο Επίτροπος Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016 ώστε μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για του χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πάρα ταύτα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους αλλά θα πρέπει αν γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για την εξυπηρέτησή του. Σύμφωνα με τον επίτροπο η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της.

Ο κ. Μοσκοβισί απέρριψε επίσης και οποιαδήποτε περίπτωση να συνδεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της είτε με το Ασφαλιστικό, είτε με πιθανή χαλάρωση του προγράμματος.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε τέλος πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το β’ εξάμηνο του 2016, αστειευόμενος πως θα ήθελε να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται αν βρεθεί στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: