Με απόφαση Θάνου παραπέμπεται στο πειθαρχικό η Τσατάνη!

Κοινοποίηση:
4687AFCAC0483B2F8F1EAA95433D0943

Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος της, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το πειθαρχικό καλείται να αποφανθεί αν η εισαγγελική λειτουργός διέπραξε τα δύο παραπτώματα που της καταλογίζονται από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου που διενήργησε την έρευνα και συνέταξε το σχετικό πόρισμα που επικύρωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Η εισαγγελέας , η οποία έχει καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, είναι πλέον αντιμέτωπη – στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι έχει κάνει τα συγκεκριμένα παραπτώματα –με απλή επίπληξη έως και παύση 3 μηνών από τα καθήκοντά της.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου από την εισαγγελική λειτουργό. Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της μετά τις ενστάσεις που προέβαλαν οι κυπριακές αρχές.
Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, προκαλώντας αντιδράσεις από την ελεγχόμενη εισαγγελέα η οποία προχώρησε σε αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της. Η έρευνα τελικά ανατέθηκε στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό. Με βάση το περιεχόμενο του πορίσματος, η κ. Θάνου άσκησε πειθαρχική αγωγή σε βάρος της κ.Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μαρτυρικές καταθέσεις και το υλικό της πειθαρχικής έρευνας η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξαν στην άποψη ότι :
Η κ.Τσατάνη αφαίρεσε τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ η τελευταία είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας.
Η κ.Τσατάνη αρχειοθέτησε την υπόθεση μαζί με το σκέλος που αφορούσε στη δωροδοκία Κύπριου στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της Marfin, παρότι η εισαγγελέας φέρεται να είχε συμφωνήσει, σε συνάντηση με Κυπρίους συναδέλφους της, ότι θα ανέμενε πριν από οποιαδήποτε ενέργεια της το σχετικό πόρισμα των κυπριακών αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: