ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε αυτό το λάθος στη συμπλήρωση του ΕΝΦΙΑ!!

Κοινοποίηση:
taxisnet-enfia-ekkatharistiko-2

Αλλιώς…

Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι έχουν ακίνητα, τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν στη εφορία και να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, αλλά την ίδια στιγμή αυτά τα ακίνητα είναι κλειστά ( δεν χρησιμοποιούνται) και δεν έχουν ρεύμα!

Δεν πρόκειται για κάποιο «διαστημικό» σενάριο, αλλά για πραγματικότητα, καθώς η έκπτωση που δικαιούνται βάση του νόμου δεν εμφανίστηκε στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ..

Να σημειωθεί ότι στα κενά ακίνητα στα οποία έχει γίνει απενεργοποίηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (με μετρητή αλλά “κομμένο” το ρεύμα) δικαιούνται έκπτωση 20% επί του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα, το ρεύμα θα πρέπει να είναι κομμένο σε όλη τη διάρκεια του 2014, ενώ θα πρέπει, επίσης, να είναι κενό όλο το ίδιο διάστημα.

ΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ

Το υπουργείο Οικονομικών διασταυρώνει τρεις διαφορετικές βάσεις δεδομένων:

1. Τα στοιχεία της αναλυτικής κατάστασης μισθωμάτων (έντυπο Ε2) στο οποίο οι φορολογούμενοι δηλώνουν τον αριθμό παροχής κάθε ακινήτου καθώς και το αν ήταν κενό ή όχι κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους.

2. Στο Ε9 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει την ένδειξη κενό καθώς και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Είναι το αρχείο των ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η «ΠΑΓΙΔΑ»

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων, έγραψαν στο έντυπο Ε9 ηλεκτρονικά τη λέξη “ΚΕΝΟ” ενώ στο σύστημα, υπήρχε δυνατότητα επιλογής προσυμπληρωμένης ένδειξης “κενό” την οποία όμως δεν αντελήφθησαν. Τώρα θα πρέπει να μεταβούν στις εφορίες για διορθώσεις και αίτηση για νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: