Μας δουλεύουν κι οι Γερμανοί! – Δείτε γιατί μας θεωρεί ευνοημένους η Die Zeit

Κοινοποίηση:
Zeit-Prespes-750x430

Η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει τις αλλαγές που προκύπτουν μετά τη συφωνία που υπεγράφη σήμερα ως εξής: «Επειδή μια Ελληνική περιφέρεια ονομάζεται Μακεδονία, η γειτονική χώρα θα πρέπει να μετονομαστεί με αποτέλεσμα μόνο μία χώρα να μπορεί να διατηρεί σκέτο το όνομα Μακεδονία, η οποία δεν είναι άλλη από την Ελλάδα.»

 

«Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς υπέγραψαν παρουσία των πρωθυπουργών τους στο Ελληνικό μεθοριακό χωριό Ψαράδες στη λίμνη Πρέσπα τη συμφωνία που σφραγίζει έναν συμβιβασμό που λέει ότι η γειτονική χώρα δε θα μπορεί πλέον να ονομάζεται μόνο Μακεδονία. Αν και το όνομα παραμένει στον πυρήνα, παίρνει μια σημαντική προσθήκη, ήτοι τη λέξη “Βόρεια» συνεχίζει η Zeit.

«Η συμφωνία μένει ακόμα να κυρωθεί από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, αλλά κι από ένα επικείμενο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ. Υπάρχει ωστόσο ακόμα ισχυρή αντίσταση και στις δύο χώρες. Η συντηρητική αντιπολίτευση στην Ελλάδα απορρίπτει τη συμφωνία και κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ηοποία όμως απορρίφθηκε το Σάββατο. Αντίσοιχα όμως και η αντιπολίτευση της πΓΔΜ με πρώτον τον πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ έχουν επίσης εκφράσει την έντονη δυσφορία τους για τη συμφωνία «.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: