Μαρίν Λεπέν: Σε «Εθνικό Συναγερμό» αλλάζει την ονομασία του κόμματός της

Κοινοποίηση:
marin-lepen

Την πρότασή της για τη νέα ονομασία του ακροδεξιού κόμματος στο οποίο ηγείται, παρουσίασε την Κυριακή η Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου, κάλεσε τα μέλη της παράταξης να μετονομάσουν το «Εθνικό Μέτωπο» (FN) σε «Εθνικό Συναγερμό» (RN).

Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν αναμενόμενη τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς μετά το «ξήλωμα» του πατέρα της και ιδρυτή του κόμματος, Ζαν-Μαρί Λε Πέν, σειρά παίρνει το όνομα της παράταξης, στο πλαίσιο ενεργειών για να αποσυνδεθεί το κόμμα από τον ρατσιsμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό και να βάλει πλώρη για θέσεις εξουσίας μέσω κομματικών συνεργασιών.

«Η ανανέωση για την οποία με εκλέξατε, σας ζητάω τώρα να την ολοκληρώσουμε. Αυτή είναι η προϋπόθεση της επιτυχίας μας» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στο τέλος του 16ου συνεδρίου του κόμματός της στη Λιλ. Τα στελέχη του κόμματος καλούνται να επικυρώσουν ή όχι αυτήν την πρόταση ψηφίζοντας με επιστολική ψήφο, ενώ το αποτέλεσμα δεν θα γίνει γνωστό πριν από τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Θέλει εξουσία

Η ίδια η Λεπέν, που εξασφάλισε τρίτη θητεία, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό της για τις προθέσεις της.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: Η εξουσία. Αρχικά ήμασταν ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Τώρα δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να γίνουμε ένα κόμμα εξουσίας» δήλωσε ορθά κοφτά, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στα μέλη του κόμματος.

Πάντως, ο δρόμος για την υιοθέτηση του νέου ονόματος αναμένεται μακρύς. Όπως έγινε γνωστό, η ιδέα της αλλαγής ονόματος εγκρίθηκε μονάχα από μια μικρή πλειοψηφία των στελεχών του Εθνικού Μετώπου, ήτοι ένα ποσοστό 52%, το Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Την ίδια στιγμή, μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, το 63% των Γάλλων δηλώνει ότι το «Εθνικό Μέτωπο» θα αποτελέσει απειλή για τη Δημοκρατία εάν ανέλθει στην εξουσία.

Πυρά κατά Μακρόν, μεταναστών και φοροφυγάδων

Ο πατέρας της και «βετεράνος» πολιτικός της γαλλικής ακροδεξιάς, όμως, συνεχίζει να βάλει εναντίον της, χαρακτηρίζοντας «πολιτική αυτοκτονία» την αλλαγή του ονόματος της παράταξης που ιδρύθηκε το 1972.

«Η ονομασία Εθνικό Μέτωπο φέρει μια επική και λαμπρή ιστορία, την οποία κανείς δεν έπρεπε να αρνηθεί. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, για πολλούς Γάλλους πολίτες αποτελεί ένα ψυχολογικό πρόσκομμα» ανέφερε η Μαρίν Λεπέν, φροντίζοντας να εξαπολύσει επίθεση κατά του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Στη Γαλλία του Μακρόν, το να είσαι στο κόμμα του είναι σαν να είσαι νομάς. Όπως ακριβώς οι μετανάστες και οι φοροφυγάδες. Η νόμιμη και η παράνομη μετανάστευση δεν είναι πλέον ανεκτές» ξεκαθάρισε η επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: