Κυπριακό: Εν αναμονή για το ανακοινωθέν των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Κοινοποίηση:
anastasiadis

Σε αναμονή των εξελίξεων ως προς τη διαμόρφωση της θέσης των Τουρκοκυπρίων σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν για τις διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού ευρίσκεται η Κυβέρνηση της Κύπρου, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως δεν αναμένεται εντός της ημέρας κάποια επαφή των Ηνωμένων Εθνών μαζί του.

 

Αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων και απαντώντας σε ερώτηση εάν τα Ηνωμένα Εθνη έχουν προσκομίσει κάτι καινούργιο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι “καλό είναι να αναμένουμε μέχρι το απόγευμα να ιδούμε τις εξελίξεις και, εν συνεχεία, θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση”.

“Δεν υπάρχει περίπτωση”, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, “η οποιαδήποτε απόφασή μου να μη γνωστοποιηθεί στο λαό αρκούντως αιτιολογημένα”.

 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν αναμένεται εντός της ημέρας κάποια εξέλιξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, γελώντας: “Βελτιώνεται ο καιρός πάντως”.

 

Σε επιμονή των δημοσιογράφων κατά πόσον υπάρχει και στο Κυπριακό κάποια βελτίωση, ως προς το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως “καλό είναι να αναμένουμε για να ιδούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις από τις συναντήσεις και τις προσδοκίες, που δημιουργούν κάποιοι, για τις παραπέρα κινήσεις των Τούρκων ή των Τουρκοκυπρίων”.

 

Σε ερώτηση αν είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “όχι”, ενώ σε ερώτηση αν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία να του υπέβαλε ο κ. Ντάουνερ κάποια πρόταση, ο Πρόεδρος είπε και πάλιν πως δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: