Κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με φόντο τα σκουπίδια

Κοινοποίηση:
690_2116fdf0-a0a5-452d-a4a5-81f4fb55e4c9

Συνεδριάζει το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών της, μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

«Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, αλλά και οι κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο. Δεν θα βγει κανένα απορριμματοφόρο εάν δεν καταλήξουμε. Θα εξετάσουμε την πρόταση της κυβέρνησης…», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, λέγοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να «ρίξει το μπαλάκι» στους Δημάρχους, ώστε να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους συμβασιούχους καθαριότητας.

Η ρύθμιση θα εξεταστεί και από το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.

Η ρύθμιση θα προβλέπει την διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους ΟΤΑ και την παράταση των συμβάσεων για όλους τους συμβασιούχους καθαριότητας μέχρι την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Η κατάσταση στους δρόμους, πάντως, παραμένει απελπιστική, καθώς για έβδομη ημέρα τα σκουπίδια δημιουργούν “βουνά” και πλέον η έντονη ζέστη προκαλεί σοβαρή ανησυχία για αλλοιώσεις στα υπολείμματα των τροφών που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στους πολίτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: