Κρήτη: Ιδιοκτήτης Κροκόδειλου θέλει να «υιοθετήσει»τον Σήφη

Κοινοποίηση:
κροκο

Την ώρα που στην Κρήτη στήνεται μία μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή «σύλληψη» του κροκόδειλου Σήφη, ενός ιδιοκτήτης ενός ίδιου ερπετού φαίνεται πως του προσφέρει στέγη.

Εδώ και 15 χρόνια στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο σε μία ταβέρνα φιλοξενείται ένας άλλος κροκόδειλος, ο Μπάμπης.

Ο ιδιοκτήτης του δήλωσε στο eΚρήτη πως θα φιλοξενήσει πρόθυμα στον ειδικό χώρο που έχει κατασκευάσει για τον δικό του κροκόδειλο και το δεύτερο που βρέθηκε στο Ρέθυμνο.

Για να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος για τον κροκόδειλο που «φιλοξενεί» εδώ και χρόνια, ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να δαπανήσει περίπου 20.000 ευρώ.
Ο ίδιος -από την εμπειρία του- θεωρεί απίθανο ο κροκόδειλος να πέρασε τον χειμώνα στο Φράγμα, αφού η θερμοκρασία είναι απαγορευτική για κάθε εξώθερμο ερπετό του είδους του.

Ο κροκόδειλος χρειάζεται ένα πολυδάπανο σύστημα που να διατηρεί την θερμοκρασία στο περιβάλλον του στην Ιδανική Θερμοκρασία Σώματος (ΙΘΣ) του είδους, δηλαδή σε μία διακύμανση από 25-35 βαθμούς Κελσίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι κάποιος να τον «αγόρασε» χωρίς να κατανοεί το κόστος συντήρησής του και να τον άφησε πρόσφατα στο Φράγμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: