Κομφούζιο! Φορολογούμενοι εμφανίζονται στο taxisnet ως οφειλέτες ενώ έχουν πληρώσει! Με ρυθμούς…χελώνας οι εφορίες!

Κοινοποίηση:
rabasakia

Κομφούζιο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με τις πληρωμές καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι ενώ έχουν πληρώσει κανονικά εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών τα ποσά των φόρων που χρωστούσαν εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet να μην τους έχουν εξοφλήσει.

Όπως διαβάζουμε στο capital.gr, πλέον όλες οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Τα ταμεία των εφοριών έχουν επί της ουσίας κλείσει. Οι τράπεζες συγκεντρώνουν ηλεκτρονικά όλες τις πληρωμές φόρων που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω των καταστημάτων τους και στο τέλος κάθε ημέρας ή την επόμενη ημέρα αποστέλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα στοιχεία των πληρωμών στο υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία φορτώνονται στο σύστημα και στη συνέχεια ενημερώνεται η μερίδα κάθε φορολογούμενου για την εξόφληση του χρέους του.

Μόνο που στη διαδικασία αυτή παρουσιάζονται καθυστερήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και τις τρεις ή και τέσσερις ημέρες από την ημερομηνία της πληρωμής έως και την ενημέρωση της μερίδας του φορολογούμενου στο taxisnet. Επίσης έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου ορισμένες τράπεζες αποστέλλουν στοιχεία των πληρωμών με χειρόγραφο τρόπο και πρέπει να περαστούν στο taxisnet.

Το πρόβλημα έχει απασχολήσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να επιλυθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνδεθούν on line τα τραπεζικά καταστήματα με το taxisnet και όταν γίνεται μια πληρωμή να ενημερώνεται αμέσως το σύστημα. Προς το παρόν οι φορολογούμενοι θα πρέπει, πριν ζητήσουν αποδεικτικό ενημερότητας, να διαπιστώνουν αν στο taxisnet εμφανίζονται να έχουν αποπληρώσει όλες τις οφειλές τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: