Κοινή συνέντευξη τύπου Γιντιρίμ – Μέρκελ! “Θερμό” επεισόδιο με δημοσιογράφο που του έδειξε παιδιά με αίματα από τη Συρία! Απίστευτη προπαγάνδα από την Τουρκία (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
merke-768x506 (1)

Το απόγευμα της Πέμπτης (15.02.2018) έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις των δυο χωρών μετά από περίπου ένα χρόνο ψυχρότητας και… μεγάλης κρίσης! Στην συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ τόνισε τα κοινά συμφέροντα που μοιράζονται η Τουρκία και η Γερμανία σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στην ομαλοποίηση των σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης γερμανοτουρκικού δημοσιογράφου Deniz Yücel. Η Μέρκελ ευχαρίστησε επίσης την Τουρκία η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και είπε ότι «η χρηματοδότηση της ΕΕ για τους Σύρους πρόσφυγες θα πρέπει να καταβληθεί στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό».

Από την άλλη ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι: «Η Τουρκία και η Γερμανία θα συνεχίσουν να διατηρούν φιλικές σχέσεις μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού».

«Αναμένω ότι σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη στην περίπτωση του Deniz Yücel», πρόσθεσε αναφερόμενος στην υπόθεση που προκάλεσε ένταση μεταξύ των δύο χωρών. «Δεν θέλουμε τέτοια προβλήματα να επισκιάσουν τους δεσμούς μας».

Επεισόδιο με δημοσιογράφο
Και φυσικά… συνέντευξη Τύπου με τον Γιλντιρίμ και χωρίς ένταση δεν γίνεται! Ένας δημοσιογράφος έδειξε στον Τούρκο πρωθυπουργό παιδιά με αίματα και χώματα και του είπε ότι αυτά συμβαίνουν στην στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν με τον Τούρκο πρωθυπουργό να απαντάει ότι: «Αν θες να πας να δεις τι γίνεται στο Αφρίν να πας εκεί να δεις τι γίνεται»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: