Κινητοποιήσεις στην Αθήνα κατά του Ντόναλντ Τραμπ!

Κοινοποίηση:
ANTI TRUMP ATHINA

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», Αθηναίοι καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο, με αφορμή την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μάλιστα, μητέρες από τον καταυλισμό των προσφύγων έδωσαν το «παρών» με τα παιδιά τους στα καρότσια, ενώ ανήλικα προσφυγόπουλα κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Θέλουμε να πάμε σχολείο», «Ανησυχούμε για τη μοίρα μας», «Θέλουμε ένα φωτεινό μέλλον», διεκδικώντας την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση και ένα καλύτερο αύριο.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα κινήματα της Αμερικής, καθώς και όλης της Ευρώπης, καθώς η άνοδος τους Τραμπ είναι αέρας στα πανιά του ρατσισμού», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) Πέτρος Κωνσταντίνου. «Δίνουμε μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών και των προσφύγων, προκειμένου να αποτρέψουμε τη μετατροπή της Αμερικής σε κέντρο ρατσισμού και να αποτρέψουμε έναν πόλεμο με την Κίνα, όπως έχει εξαγγείλει ο Τράμπ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «το κίνημα που διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο θυμίζει τα αντίστοιχα κινήματα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, του Σιάτλ, ενάντια στην πολιτική Μπους».

sigkentrosi-2 sigkentrosi-4

Επιπλέον, επισήμανε ότι «θέλουμε να κάνουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας και τα παιδιά τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας».

Η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί με πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία από το πρωί φρουρείται από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν σταθμεύσει κατά μήκος του δρόμου έμπροσθεν του κτιρίου για λόγους ασφαλείας.

sigkentrosi-1 ΑΘΗΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Εξάλλου στη μία το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της ανάληψης της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία οργανώσεις και κινηματικές συλλογικότητες από τον χώρο της Αριστεράς, του αντιφασισμού-αντιρατσισμού και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, που ανάρτησαν πανό και πλακάτ κατά του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου. Η συγκέντρωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακριβώς μπροστά στην πρεσβεία, ωστόσο η πρόσβαση αποκλείστηκε νωρίς από δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία παρέταξε εννέα κλούβες των ΜΑΤ, τη μία πίσω από την άλλη κατά μήκος του κτιρίου.

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφορμή την εκλογή Τραμπ.

Σε λίγη ώρα, άλλη μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, από μέλη και φίλους του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης και κατά το πρότυπο της σημερινής μεγάλης πορείας οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ουάσινγκτον.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑϊΝΤΑΝΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΥΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ…

  2. Oι μουσουλμάνες από που ως που έχουν δικαιώματα;; Από πότε γράφει το κοράνι ότι γίναν ίσες με τους άνδρες;;

  3. Αυτοι του κεερφα αμα πνιγονται 10 ΕΛΛΗΝΕΣ επιστημονες και απο την αλλη ενας λαθρο βιαστης και φονιας,αυτον θα σωσουν.για τετοια παλιοτομαρα προκειται.μακρυα απο δαυτους

  4. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ..ΑΥΤΗ Η ΣΚΑΤΟΓΡΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ!ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΦΓΑΝΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΚΤΛ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ! ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ…ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩΝΑΝ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ…ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ?

Comments are closed.