Καταδικάστηκαν οι τρεις για το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στην Κρήτη

Κοινοποίηση:
METANASTES-DIKASTHRIO-EXO

Με την πρόταση του εισαγγελέα συμβάδισε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στη δίκη για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι εννέα από τους 12 κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι, ενώ όπως είχε προτείνει χθες και ο εισαγγελέας οι άλλοι τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι ετών με την ποινή να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, οι δύο εργαζόμενοι στα αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» και «Ελ. Βενιζέλος» καθώς και ο Σύρος αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής που τους επιβλήθηκε με δεδομένο ότι τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνολικά 12 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν συλληφθεί στη διάρκεια συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα, οι παράνομοι μετανάστες έφταναν ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη όπου και περίμεναν για λίγες ημέρες, μέχρις ότου οι υπάλληλοι των αεροδρομίων να «έδιναν το πράσινο φως» για την αναχώρησή τους με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με προορισμό ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: