ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ όλες οι καταθέσεις στην υπόθεση της εκβίασης! Τι λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τους εκβιαστές! ΔΕΙΤΕ αναλυτικά όλες τις καταθέσεις ΜΟΝΟ στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

Κοινοποίηση:
mavrikos-evelpidon

Καρέ – καρέ καταγράφεται στην δικογραφία η υπόθεση της εκβίασης με πρωταγωνιστές τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστο Φράγκο .

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ Α.Κ. ήταν εκείνη που κατήγγειλε τη δράση των κατηγορουμένων καταθέτοντας , μάλιστα, και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κατηγορούμενου Μουσσά.

Στην προανακριτικές της καταθέσεις μιλά με λεπτομέρειες για τις πιέσεις και τις απειλές που δεχόταν.

Ερώτηση (αστυνομικός): Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στη μήνυση σας αναφέρετε ότι σας ζητήθηκε να καταβάλετε μηνιαίως εκβιαστικά συνολικά το ποσό των 20.000 ευρώ για προβολή σε sites, χρήματα που προέρχονται από τα κονδύλια της ΕΥΔΑΠ για την προβολή της σε ΜΜΕ. Το ποσό αυτό δικαιολογείται να χορηγηθεί ως νόμιμη ενέργεια και για το συμφέρον της ΕΥΔΑΠ;

Α.Κ.: Το κονδύλι αυτό είναι εύλογο για την προβολή της εταιρίας και εφόσον εγώ κάνω τεκμηριωμένη πρόταση προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, θα εγκριθεί σίγουρα και ο Π. Μουσσάς το γνωρίζει πολύ καλά αυτό γιατί ήταν στη θέση του μέχρι το Μάιο του 2015. Από τη θέςη αυτή ξέρει πάρα πολύ καλά τι ποσά δίνονταν και μπορούν να δοθούν για την προβολή της ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, επί θητείας του Μουσσά ο προϋπολογισμός για την προβολή της ΕΥΔΑΠ έφτανε μέχρι τα 2.200.000 ευρώ ετησίως ενώ τώρα έχει περιοριστεί στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει η γυναίκα είναι η παραδοχή της: «Έχω περιέλθει σε τρόμο και ανησυχία, φοβάμαι για τη ζωή μου και τη ζωή της ανήλικης κόρης μου. Με έχει τρομοκρατήσει με όλα όσα μου είπε και ότι γνωρίζει που μένω και ξέρει ότι έχω ανήλικη κόρη» επαναβεβαιώνοντας παράλληλα όσα αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά της.

Σε αυτή μιλά για συναντήσεις που είχε με τους εμπλεκόμενους Π. Μουσσάς και ο Χρ. Φράγκου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ο πρώτος της πρότεινε να δουλεύουν μαζί και να μοιράζονται τα χρήματα. Σε άλλη συνάντηση τους πάλι ο Μουσσάς φέρεται να της είπε: “θα πρέπει να είσαι προσεκτική, γιατί στη ΝΔ σε έχουν στοχοποιήσει ότι είσαι άνθρωπος της κυβέρνησης, του Μαξίμου και σου ετοιμάζουν βαριά προσωπική επίθεση”.

Περαιτέρω μου είπε ότι “στη ΝΔ σε προσδιορίζουν ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, που σε βάζουν μπροστά για να κλείνεις δουλειές”. Ταυτόχρονα μου επεσήμανε ότι : “οι μιντιακοί κύκλοι έχουν ζητήσει να ανοιχθούν οι λογαριασμού σου, διαδίδουν ότι παίρνεις χρήματα για τις διαφημίσεις που δίνεις, ως υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ, ότι παρακολουθούν τα τηλέφωνά σου και την προσωπική σου ζωή”.

Σε ερώτησή μου σε ποιους μιντιακούς κύκλους αναφέρεται αυτός μου απάντησε: “Είναι ο Αλαφούζος και ο Ψυχάρης και σε έχουν λοκάρει ( στοχοποιήσει) από τη ΝΔ”, και αμέσως μετά μου σημείωσε “κάτσε λίγο πίσω, χωρίς να καταλάβουν κάτι στο κεντρικό σύστημα, έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφτείς το παιδί σου”.

Στις συμπληρωματικές της καταθέσεις η ΑΚ ανέφερε πως ο Π. Μουσσάς της είχε πει πως θέλει να συναντήσει τον υπουργό Επικρατείας Νικ. Παππά, λέγοντάς της: “Ο Μουσσάς και οι φίλοι του θα κάνουν μία ομάδα – κλαμπ και θα ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσής ώστε να μην γράφονται αρνητικά μέσα ενημέρωσης για τον Παππά και γενικότερα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον μέσω αυτής της ομάδας θα εκβιάσουν όποιον το κεντρικό σύστημα τους υποδεικνύει κάθε φορά για τους πολιτικούς του σκοπούς. Με τη λέξη “κεντρικό σύστημα” ο Μουσσάς εννοεί το Μέγαρο Μαξίμου”.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της λέει ότι ο Π. Μουσσάς “μου τόνισε ότι ο Κ. Καραμανλής εννοώντας τον πρώην πρωθυπουργό είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα και δεν θα αφήσουν ποτέ τον Κυρ. Μητσοτάκη να γίνει πρωθυπουργός…. Ο Π. Μουσσάς μετά, άρχισε να μου μιλάει για τον υπουργό Παππά τον οποίο μου είπε να αποκαλούμε συνθηματικά “αρχιμανδρίτη” και μου τόνισε ότι τώρα που ο Παππάς έχει προβλήματα με τη νομοθεσία για τις άδειες των καναλιών η δική του ομάδα μπορεί να τον εξυψώσει και να γράφει μόνο θετικά για αυτό… Ο Μουσσάς επέμεινε να μιλήσει ο ίδιος στον υπουργό για να του εξηγήσει αυτά τα θέματα. … Εγώ του εξήγησα ότι θα του κανονίσω ραντεβού με τον Παππά αλλά έπρεπε να περάσει πρώτα η μπόρα με την επίμαχη νομοθεσία που δημιουργεί πολλές αντιδράσεις.

«Γενικά ο τρόπος που μου μιλούσε και συμπεριφερόταν(σ.σ.Μουσσάς), έδειχνε ένα άτομο με διασυνδέσεις σε καίρια πόστα και ικανό για τα πάντα χωρίς ηθικούς φραγμούς και αναστολές προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δηλαδή ένα άτομο επικίνδυνο» υπογραμμίζει στην κατάθεση της η γυναίκα συμπληρώνοντας «έχει γίνει πολύ φορτικός και με παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές κάθε ημέρα και με πιέζει για τις διαφημίσεις και τα χρηματικά ποσά που πρέπει να δώσει η ΕΥΔΑΠ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιω. Μπενίσης καταθέτοντας στην ασφάλεια ανέφερε:

«Έχω ενημερωθεί ότι οι Μουσσάς, Φράγκου και Μαυρίκος εκβίαζαν την Α.Κ. ώστε η ίδια να εισηγηθεί σε εμένα και να με πιέσει να τους δίνω χρήματα και αυτοί να αρθρογραφούν θετικά για την ΕΥΔΑΠ. Σε διαφορετική περίπτωση απειλούσαν ότι θα αρθρογραφούσαν συκοφαντικά τόσο ως προς το πρόσωπό μου όσο και προς της ΑΚ. Ζητώ την ποινική δίωξη τους».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: