«Καλώς τον Αλέξη μας, τον αναμορφωτή της Ελλάδας» Με το συρτάκι του Ζορμπά, αλλά χωρίς σουβλάκι τον υποδέχτηκαν στην Κίνα

Κοινοποίηση:
Åðßóêåøç ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá óôï ôå÷íïëïãéêü ðÜñêï ôçò HUAWEI êáé óõíÜíôçóç ìå ôïí Äéåõèýíïíôá Óýìâïõëï ôçò HUAWEI.
(EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI)

Στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά, αφού έχει επενδύσειτόσα πολλά στη χώρα μας για να πάει μπροστά,  επενδύει τώρα και στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας Και αυτό γιατί αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε κατά την ξενάγησή του από τους επικεφαλής της εταιρείας και μάλιστα με μουσικό «χαλί» τους ήχους του Ζορμπά, σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο  «αριστερός» Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γ.Γρ. Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα. Πρότεινε, μάλιστα, τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα σε συνεργασία με την Huawei και την αδελφοποίησή του με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: