ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: Η πιο δύσκολη μέρα του «καύσωνα» θα είναι…

Κοινοποίηση:
0010

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτεμβρίου αλλά ο καιρός είναι άκρως καλοκαιρινός.

Ο φθινοπωρινός καύσωνας έρχεται… ισχυρότερος τη Δευτέρα και την Τρίτη, οπως προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος που δεν αποκλείει αύριο η θερμοκρασία να φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου!

Θα υπάρξουν ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως για παράδειγμα περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, που η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38-39°C σε τοπικό επίπεδο.Κατά τόπους, στις περιοχές αυτές, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και «καθαρά» 40άρια, γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Επίσης προβλέπονται αρκετά τμήματα που θα βιώσουν τους 38°C, τόσο στη βόρεια Ελλάδα, όσο και στη δυτική αντίστοιχα.Στην Αθήνα, προβλέπονται 38°C στο κέντρο της πόλης αργά το μεσημέρι. Όμως θα υπάρξουν ενδεχομένως τμήματα στα κεντρο-δυτικά της Αττικής, που η θερμοκρασία θα ανέβει ίσως και λίγο παραπάνω.Η πιθανότητα είναι μεν μικρή, αλλά είναι υπαρκτή, σημειώνει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια της χώρας η θερμοκρασία θα υποχωρήσει, τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος. Αλλά όχι παντού!Στα ανατολικά και νότια, οι συνθήκες φθινοπωρινού καύσωνα θα κάνουν για άλλη μια μέρα την εμφάνιση τους.Τοπικά, στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38°C. Στο κέντρο της πόλης της Αθήνας αναμένονται 37-38°C αργά το μεσημέρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: