Καλά τα νεά για τα παιδιά που μας εξυπηρετούν καθημερινά! Έρχονται αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων των fast food..

Κοινοποίηση:
Dan Coudreaut, executive chef and director of culinary innovation for McDonald's Corp., prepares a McWrap in a test kitchen at McDonald's headquarters in Oak Brook, Illinois, U.S., on Tuesday, July 23, 2013. Coudreaut graduated from the Culinary Institute of America at the top of his class, ran the kitchen at the Four Seasons Resort and Club in Dallas and joined McDonalds in 2004. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

Αυξήσεις με αναδρομική ισχύ θα υποχρεωθούν να πληρώσουν οι εργοδότες στον κλάδο των fast food (γρήγορο φαγητό), μετά την έκδοση απόφασης από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018.

Οι βασικοί μισθοί σύμφωνα με την απόφαση θα ξεκινούν από τα 655,37€ των βοηθών και αυξάνονται ανάλογα με την ειδικότητα (με 940,76€ θα αμείβονται οι αρχιμάγειροι.)

Η τριμελής Διαιτησία απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΕΠΟΑ, ότι δεν αποτελούν εργοδοτική οργάνωση. Σύμφωνα με την ομοσπονδία επισιτισμού δεν μπορούν να παραιτηθούν από την ικανότητα σύναψης ΣΣΕ, αφού έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας δευτεροβάθμιας εργοδοτικής οργάνωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: