Και … όμως! Μητέρα γεννάει δίδυμα με διαφορετικά χρώματα. 18 χρόνια μετά, είναι δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
mitera-gennai-didima-me-diaforetika-chromata

Τα μωρά που γεννιούνται από ζευγάρια που ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, συνήθως μοιάζουν με ένα μείγμα από τους δύο γονείς τους.

Όμως, οι αδελφές Lucy και Maria Aylmer που ζουν στο Gloucester, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν φαίνονται καν ότι είναι συγγενείς.

Η Lucy έχει ανοιχτόχρωμο δέρμα και χάλκινα μαλλιά ενώ η Maria έχει πιο σκούρο δέρμα και σγουρά μαύρα μαλλιά. Αυτό που κάνει την ιστορία τους ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όμως, είναι ότι τα δύο αυτά κορίτσια είναι δίδυμα!

Τα δίδυμα Aylmer είναι 18 ετών, και οι γονείς τους είναι η Donna και ο Vince. Ενώ ο Vince είναι λευκός, η μητέρα τους η Donna είναι μισή Τζαμαϊκανή. Τα κορίτσια όχι μόνο δεν είναι πανομοιότυπα δίδυμα, αλλά οι διαφορές μεταξύ τους είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές. Η μοναδική περίπτωσή τους έχει και κάποιες περίεργες παρεξηγήσεις. Πολλές φορές, η περίπτωσή τους προκαλεί την περιέργεια των ξένων. Η Lucy λέει ακόμα ότι κάποια στιγμή, ήταν θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, λόγω των διαφορών τους. «Νόμιζαν ότι υιοθετήθηκα», λέει.

Ωστόσο, τα κορίτσια δεν επηρεάζονται από τα όποια σχόλια. Και παρά το γεγονός ότι είναι δίδυμες, η κάθε μια τους είναι ξεχωριστή κι έχει τα δικά της ενδιαφέροντα και χόμπι. Από τη μια, η Maria ακολουθεί πιστά τη μόδα και είναι αρκετά εξωστρεφής. Η Lucy, από την άλλη, προτιμά να είναι ντυμένη πιο συντηρητικά και είναι περισσότερο ντροπαλή με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Πάνω απ’ όλα αυτά όμως, ο χρόνος τους έχει μάθει να εκτιμούν τις διαφορές τους, και να υπεραγαπούν την τόσο μοναδική τους περίπτωση.

Ενώ η ιστορία των διδύμων Aylmer είναι τελικά απλά ένα πορτρέτο των δύο νεαρών γυναικών, οι επιφανειακές διαφορές τους, μας κάνουν να αναθεωρούμε τον τρόπο που βλέπουμε ο ένας τον άλλον. Εκτός από το βιολογικό κομμάτι, το διαφορετικό χρώμα του δέρματος των κοριτσιών μας θυμίζει πόσο αυθαίρετο και άνευ σημασίας είναι τελικά το να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση το πώς μοιάζουν.

Όπως πήρε στη Lucy και στη Maria χρόνο για να κατανοήσουν τη δική τους ταυτότητα ως άτομα και όχι σαν δίδυμα, έτσι πήρε και στην κοινωνία ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αφήσει στον παρελθόν το να κρίνει τους άλλους με βάση την εμφάνισή τους. Αν μη τι άλλο, η αγάπη και η ζεστασιά μεταξύ των δύο αυτών αξιολάτρευτων αδελφών μας κάνει να βλέπουμε το θέμα λίγο βαθύτερα και πιο ουσιαστικά.

tonwtiko.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: