Και … όμως: Καρκίνος του προστάτη- Το είδος της θεραπείας καθορίζει την ποιότητα ζωής

Κοινοποίηση:
prostatecanceroutcomeromanou

Η ποιότητα ζωής των πασχόντων απο καρκίνο του προστάτη έχει άμεση σχέση με τον τύπο της θεραπείας που λαμβάνει ένας ασθενής, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5727 ανθρώπων, η σεξουαλική λειτουργία των ατόμων με όλες τις δυνατές επιλογές (ανοιχτό χειρουργείο, ρομποτική επέμβαση, βραχυθεραπεία, ακτινοβολία), σημείωνε μία πτώση αμέσως μετά το χειρουργείο. ε αντίθεση ωστόσο με την ανοιχτή επέμβαση, όσοι είχαν υποβληθεί σε ρομποτική επέμβαση επανήλθαν πιο γρήγορα στην πρότερη σεξουαλική τους λειτουργία, αγγίζοντας εκείνη των ατόμων που είχαν υποβληθεί σε βραχυθεραπεία και ακτινοβολία.

Και η ακράτεια των ούρων αποτελεί ένα κοινό σύμπτωμα αμέσως μετά το χειρουργείο για τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση, με τα συμπτώματα να βελτιώνονται σε διάστημα 12-24 μηνών από την επέμβαση. Και πάλι, τα αποτελέσματα ήτα καλύτερα για εκείνους που είχαν υποβληθεί σε ρομποτική επέμβαση.

“Ελπίζουμε ότι η συλλογή δεδομένων από τα μητρώα του καρκίνου δεν θα συμβάλει μόνο στην καλύτερη φροντίδα και συμβουλευτική των ασθενών μας , αλλά και στην καλύτερη καταγραφή και μέτρηση των αποτελεσμάτων μας”, σημείωσε ο καθηγητής Gary Chien, επικεφαλής της μελέτης που δημοισεύθηκε στο BJU International.

stogiatro.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: