Και ο “μπαταχτσής” φοβέρα θέλει για το κόκκινο δάνειο του! Το 30% “έτρεξε” να πληρώσει για να μην χάσει το σπίτι του!

Κοινοποίηση:
2

Η αποφασιστικότητα των τραπεζών για τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων, όσων δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους, τρόμαξαν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι αναζητούν ρύθμιση άρον-άρον.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες στενεύουν τον κλοιό, καθώς προωθούνται και 6 αλλαγές στο ν. Κατσέλη με στόχο να καταστεί αυστηρότερο το πλαίσιο ένταξης, αλλά και να “πεταχτούν έξω” όσοι επιτήδειοι κρύβονται στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου ενώ μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Η διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα, ότι πλέον όσοι δεν εξυπηρετούν ή δεν ρυθμίζουν τα ληξιπρόθεσμα δάνειά τους, θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Το μήνυμα φαίνεται πως έφτασε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι το τελευταίο 15ήμερο προσεγγίζουν τις τράπεζες προκειμένου να ρυθμίσουν το δάνειό τους.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε χθες αρμόδια πηγή της Κομισιόν, που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων και της διαδικασίας εποπτείας των εξελίξεων την ελληνική οικονομία.

«Μέσω των πλειστηριασμών ακινήτων παρέχεται η δυνατότητα εντοπισμού των λεγομένων στρατηγικών κακοπληρωτών» είπε για να προσθέσει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τον SSM και τις ελληνικές τράπεζες, περί το 1/3 των προγραμματισμένων έως τώρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν υλοποιήθηκε επειδή οι δανειολήπτες συμφώνησαν στην αποπληρωμή των οφειλών τους»!

Δηλαδή, οι οφειλέτες, διαπιστώνοντας πως το ακίνητό τους είναι στη λίστα των πλειστηριασμών, σπεύδουν να αποπληρώσουν το δάνειό τους ή να το ρυθμίσουν.

Η συγκεκριμένη κατηγορία των δανειοληπτών, που άφησαν να «κοκκινίσει» το δάνειό τους μην καταβάλλοντας τις δόσεις, αλλά τώρα σπεύδουν, αποδεικνύει πως μπορούσαν και πριν, αλλά δεν το έπρατταν, θεωρώντας ότι θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Πρόκειται ξεκάθαρα για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και αποδεικνύεται ότι είχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν τα δάνειά τους.

Το συγκεκριμένο στοιχείο αξιολογείται ως ιδιαίτερα θετικό, τόσο από τον SSM όσο και από τις ελληνικές τράπεζες. Θεωρούν ότι δικαιώνεται η επιλογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς είναι και μια μέθοδος αποκάλυψης των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Όταν μάλιστα, με την πρώτη παρτίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το 30% των δανειζόμενων έσπευσε να ρυθμίσει το ληξιπρόθεσμο δάνειο, διατυπώνεται η αισιοδοξία πως όταν αυξηθεί η πίεση θα αποκαλυφθούν περισσότεροι οφειλέτες, που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: