ΚΑΒΑΛΑ: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασθενείς με επείγοντα περιστατικά, λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ – Από τα 10 ασθενοφόρα, εξυπηρετούν τα 3, εκ των οποίων το ένα…έπαθε βλάβη !

Κοινοποίηση:
ekav34-604x311

Την Τετάρτη το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα στο ΕΚΑΒ Καβάλας σήμανε συναγερμό αφού στα περιστατικά στα οποία έπρεπε ν΄ ανταποκριθεί ήταν… πολλά, ασθενοφόρα στη διάθεση των πληρωμάτων μόνο τρία, μάλιστα ένα εξ αυτών υπέστη σοβαρή βλάβη την ώρα που επέστρεφε από περιστατικό στην Τούζλα, με αποτέλεσμα το όχημα ν΄ ακινητοποιηθεί στην Εγνατία Οδό κι επειδή μέσα στο χώρο όπου βρίσκονταν ο ασθενής υπήρχαν καπνοί, το προσωπικό τον μετέφερε έξω από το αυτοκίνητο και έτσι οι διερχόμενοι οδηγοί έβλεπαν στην άκρη του δρόμου ένα χαλασμένο ασθενοφόρο, έξω από αυτό πάνω στην καρέκλα τον ασθενή. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το ΕΚΑΒ Καβάλας, δεν έχει την ετοιμότητα ν΄ ανταποκριθεί σε αυξημένα περιστατικά. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν ένα από τα τρία διαθέσιμα οχήματα πάθει βλάβη.

Ας δούμε την ιστορία από την αρχή:

Η πρώτη κλήση το μεσημέρι της Τετάρτης, έγινε για περιστατικό στην Τούζλα, όπου γυναίκα λιποθύμησε. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε από την Καβάλα, για να μεταφέρει τη γυναίκα στο νοσοκομείο. Στη μέση της διαδρομής αυτό υπέστη βλάβη. Ακινητοποιήθηκε κι επειδή καπνοί έβγαιναν από τη μηχανή κι ενοχλούσαν την ασθενή, αυτή έμεινε για αρκετά λεπτά έξω από το ασθενοφόρο. Άλλο ασθενοφόρο ξεκίνησε από την Καβάλα, παρά το ότι έχει χαλασμένα ελαστικά, παρέλαβε την ασθενή και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κλήση για την Τούζλα έγινε στις 2.05 το μεσημέρι της Τετάρτης και το ασθενοφόρο με την ασθενή έφτασε στο νοσοκομείο στις 4.10 το ίδιο απόγευμα. Αυτά για το πρώτο από τα τρία ασθενοφόρα, που την Τετάρτη το μεσημέρι ήταν σε ετοιμότητα.

Το δεύτερο βρίσκονταν σε δρομολόγιο προς το Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη. Ενώ το 3ο ασθενοφόρο, διαθέσιμο στο ΕΚΑΒ Καβάλας, μετέφερε από τον Αμυδαλεώνα, ηλικιωμένο άτομο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Μόλις ξεκίνησε αυτή η μεταφορά το ΕΚΑΒ Καβάλας δέχθηκε κλήση για τραυματία ηλικιωμένου ατόμου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στην Πέραμο. Έτσι το ασθενοφόρο που ήταν εκείνη την ώρα στον Αμυγδαλεώνα, έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου. Μετέφερε την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια ξεκίνησε για τη Νέα Πέραμο, από όπου παρέλαβε τον τραυματία του τροχαίου και τον μετέφερε σε 25 λεπτά στο νοσοκομείο Καβάλας.

Μέσα σε όλα αυτά ανέκυψαν κι άλλα περιστατικά, όπως για παράδειγμα δάγκωμα φιδιού στην Ελευθερούπολη, σε 47χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο.

Όλοι καταλαβαίνουν τι κατάσταση επικρατεί στο ΕΚΑΒ Καβάλας, ειδικά τώρα στο καλοκαίρι, που ο νομός μας υποδέχεται και φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες. Το ΕΚΑΒ κατά τους τύπους διαθέτει δέκα οχήματα, στην πραγματικότητα όμως εξυπηρετούνε τα περιστατικά μόνο τρία. Εκείνο το απόγευμα τα ασθενοφόρα ήταν δύο καθώς ένα υπέστη βλάβη, που προαναφέραμε, η οποία εκτός όλων των άλλων, ταλαιπώρησε και τον άρρωστο, ο οποίος έφτασε στο νοσοκομείο της Καβάλας με καθυστέρηση.

 

proininews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: