Κίεβο & Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία για τη διέλευση της ρωσικής πομπής ανθρωπιστικής βοήθειας

Κοινοποίηση:
russia-convoy-3

Τέλος καλό όλα καλά…Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού από λεπτό σε λεπτό ξεκινάει το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ρωσίας στους δοκιμαζόμενους πολίτες της ανατολικής Ουκρανίας.Η Κυβέρνηση του Κιέβου υποστήριζε εξ αρχής πως το κομβόι (περίπου 280 λευκά φορτηγά) θα μπορούσε να αποτελέσει «δούρειο ίππο», επιτρέποντας τη Ρωσία να δημιουργήσει μια μόνιμη παρουσία στο έδαφος της Ουκρανίας.

Αλλά η Ρωσία εγγυήθηκε στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό στα οχήματα, τα οποία έχουν κολλήσει κοντά στα σύνορα για τις τελευταίες ημέρες.

Η Μόσχα δηλώνει ότι τα φορτηγά μεταφέρουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί πολεμώντας στην ανατολική Ουκρανία.

Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού – που έχουν λάβει γνώση του περιεχομένου των φορτηγών – είπε ότι χρειάζονται εγγυήσεις για την ασφάλεια και από τις δύο πλευρές πριν το κομβόι αρχίσει να κινείται στην Ουκρανία.

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel είπε ότι μίλησε με τη Ρώσο ομόλογό του Sergey Shoygo την Παρασκευή το βράδυ και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την πομπή.

Ωστόσο η Ρωσία αρνήθηκε ότι έχει στείλει μια ξεχωριστή φάλαγγα ενόπλων στο έδαφος της Ουκρανίας, για την οποία το Κίεβο ισχυρίζεται ότι εν μέρει κατέστρεψε…

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας είχαν καταστραφεί, προσθέτοντας:

“Εμείς δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε εισβολή”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: