Κάνουν φύλο και φτερό τα πάντα… Τα τσιράκια της τρόικας έπιασαν δουλεία για την 3η αξιολόγηση!

Κοινοποίηση:
ÊïéíïâïõëåõôéêÞ ÅðéôñïðÞ Ïéêïíïìéêþí – ÓõíÜíôçóç ìå åêðñïóþðïõò ôçò ÅõñùðáúêÞò ÅðéôñïðÞò, ôçò ÅõñùðáúêÞò ÊåíôñéêÞò ÔñÜðåæáò êáé ôïõ Äéåèíïýò Íïìéóìáôéêïý Ôáìåßïõ, Ëåõêùóßá 5 Íïåìâñßïõ  2013.

Στην Αθήνα εργάζονται πυρετωδώς τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία είναι εγκατεστημένα και στην Τράπεζα της Ελλάδος και ελέγχουν μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Το νέο στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση πιέζεται να πάρει πίσω τη μείωση του συντελεστή για τα αγροτικά εφόδια, τα λιπάσματα και τις συσκευασμένες ζωοτροφές από το 24% στο 13%. Στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν τρόπο να διαχειριστούν την κατάσταση αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο!

Εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει και με την Ντέλια Βελκουλέσκου. Η τελευταία είχε εκφράσει τον Ιούλιο την επιθυμία της να φύγει από το μνημόνιο και το αίτημα της είχε γίνει κατ´ αρχάς αποδεκτό. Ο Πόουλ Τόμσεν προόριζε για αντικαταστάτη της τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν, που μέχρι πρόσφατα ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη Λευκορωσία.

Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο Ταμείο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τη μετακίνηση της Βελκουλέσκου τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο που θα κριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο μνημόνιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: