Ιδιοκτήτες ακινήτων: Τι να κάνετε αν το ενοίκιο δεν καταβάλλεται…

Κοινοποίηση:
4

Με νέο νόμο το υπουργείο Δικαιοσύνης δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διώχνουν τους ασυνεπείς ενοικιαστές τους με ταχύτερες διαδικασίες. Ο Ν. 4055.2012 προβλέπει εξώσεις ακόμη και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, ενδεχομένως και εντός 50 ημερών αν ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΜΙΔΑ δίνει συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες για τις διατάξεις του νόμου:

Το πρώτο μήνυμα αποχώρησης μισθωτή από μισθωμένο διαμέρισμα, γραφείο κλπ. είναι όχι τόσο η μη πληρωμή των μισθωμάτων, όσο η παύση πληρωμής των λογαριασμών κοινής ωφέλειας και ιδίως των κοινοχρήστων δαπανών λέει η ΠΟΜΙΔΑ.

Συμβουλεύει επειδή όλοι οι κανονισμοί πολυκατοικιών προβλέπουν ότι τα απλήρωτα κοινόχρηστα τελικά βαρύνουν τους εκμισθωτές, αυτοί θα πρέπει να ενημερώνονται από τους διαχειριστές πολυκατοικιών ότι υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί, εγκαίρως.

Επίσης ο κάθε εκμισθωτής θα πρέπει να παρακολουθεί και να βεβαιώνεται ότι εξοφλούνται εγκαίρως οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας του ακινήτου του, π.χ. της ΕΥΔΑΠ που τον βαρύνουν σε κάθε περίπτωση, όπως και τα δημοτικά τέλη, ακόμη και αν ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: