Την αντίδραση του
Θοδωρή Κολυδά, υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκάλεσε η προκήρυξη της ΕΡΤ για παρουσιαστή καιρού.
Σε επιστολή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η παρουσίαση του καιρού δεν αποτελεί μια απλή είδηση, αλλά είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν το οποίο πρέπει να εκφωνείται από γνώστη του θέματος με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση».
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή
«Στην παρούσα επιστολή, δεν θα καταθέσω μόνο προσωπικές απόψεις, αλλά κατέχοντας τη θέση Υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θέλω να εκφράσω την αντίθεση-διαμαρτυρία μου σχετικά με τα προσόντα πρόσληψης του παρουσιαστή καιρού από την κρατική Τηλεόραση.
Για την ιστορία να σας θυμίσω ότι πριν από 3 χρόνια η Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), μέσω του Προέδρου της καθηγητού κ. Π. Νάστου, υπέβαλλε έντονη διαμαρτυρία για τα προσόντα διορισμού των ΠΕ Μετεωρολόγων που θα προσλαμβάνονταν στην ΕΡΤ. Τότε ο κύριος Θεόδωρος Σολδάτος, βουλευτής της ΝΔ, είχε καταθέσει επισήμως την αναφορά του προς τα μέλη της κυβέρνησης. Φέτος παρατηρούμε ότι η θέση ΠΕ Μετεωρολόγου υποβαθμίστηκε σε θέση παρουσιαστή καιρού.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρουσίαση του καιρού δεν αποτελεί μια απλή είδηση, αλλά είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν το οποίο πρέπει να εκφωνείται από γνώστη του θέματος με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, καθώς συνδέεται πολλές φορές άμεσα με την ασφάλεια του πολίτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και απαιτεί σημαντικές γνώσεις υποβάθρου. Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι απαραίτητο προσόν του διορισμού, η κατοχή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Μεταπτυχιακού διπλώματος στην Μετεωρολογία, όπως επισημαίνει και η ΕΜΤΕ στην επιστολή της. Θα μπορούσε κάποιος κακόπιστος να ισχυριστεί, ότι αυτή η υποβάθμιση των προσόντων της φετινής προκήρυξης, αποτελεί προσβολή προς τους 2.000 και πλέον άνεργους διπλωματούχους Μεταπτυχιακούς και κατόχους Διδακτορικού διπλώματος που έχουν σπουδάσει στα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού, καθώς οι ίδιοι βλέπουν να παραγκωνίζονται και να ισοπεδώνονται ακόμη και από αποφοίτους Λυκείου.
Θέλω να πιστεύω ότι τα παραπάνω θα ληφθούν υπόψη. Τελειώνω γνωρίζοντάς σας ότι η ΕΜΥ στηρίζει όχι μόνο τα κρατικά αλλά και όλα τα ΜΜΕ, καθώς στα θεσμικά της κείμενα προβλέπεται η ενημέρωση και η άδεια συμμετοχής όλων των παρουσιαστών του καιρού, στην καθημερινή σύσκεψη της Υπηρεσίας μας».
καλα τα λες θοδωρη αλλα ποιος σε ακουει δυστηχως….. το θεμα ειναι απλο θελουν να χωσουν αλλη μια αταλαντη νεαρα συριζαια παλι στην ΕΡΤ για να λεει αρλουμπες με μονο προσον τις επιδοσεις της στους σουμιεδες!!! τα γνωστα και αιωνια αυτης της δισμηρης χωρας, και να ηταν μονο στην κρατικη τηλεοραση…εδω ολα σχεδον τα ιδιωτικα αντι να εχουν πεπηραμενους μετερεωλογους να λενε τον καιρο που οντως ειναι θεμα πολυ σοβαρο για καθε τι στην ζωη και στην ασφαλεια μας …εχουν κατι καρακαλτακες στιλ σουζη -μπουζη και δεν συμμαζευεται ,που λενε ενα σωρο αρλουμπες και ολα βγαινουν λαθος!!!