Η Google θέλει να κλείσει το ανοιχτό μέτωπο με τις φορολογικές αρχές τις Ιταλίας

Κοινοποίηση:
ιταλι google

Η Ιταλία αναμένει ότι αυτή την εβδομάδα θα προχωρήσει σε διακανονισμό της φορολογικής της διαμάχης με τη μητρική εταιρία της Google, την Alphabet, δήλωσαν σήμερα δύο πηγές με γνώση του θέματος, ενώ η εταιρία προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με φορολογικές αρχές σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Alphabet κατηγορείται για φοροαποφυγή, με το δηλώνει κέρδη από ευρωπαϊκές αγορές που έχουν υψηλό φορολογικό συντελεστή μέσω μιας μονάδας που εδρεύει στην Ιρλανδία, όπου ισχύει χαμηλότερος συντελεστής για τη φορολογία των επιχειρήσεων. Η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη Βρετανία, αλλά παραμένει σε διαμάχη με την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Οι ιταλικές φορολογικές αρχές και η Google είναι κοντά στο να συμφωνήσουν η εταιρία να καταβάλει ποσό διακανονισμού ύψους 280 εκατ.-300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πηγές. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγή στις φορολογικές πρακτικές της Google, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρώνει φόρο για τα κέρδη της στην Ιταλία, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Η Google συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ιταλικές φορολογικές αρχές», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Google, ερωτηθείσα για την πιθανότητα διακανονισμού τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: