«Δεν είμαστε ανεκτικοί να παραχωρήσουμε οποιοδήποτε δικαίωμα των κατηγορουμένων» απάντησε ο
Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, στις αιτίασεις της πολιτικής αγωγής οτι δεν νομιμοποιείται να τοποθετηθεί παρά μόνον απέναντι σε συγκεκριμένους κατηγορουμένους μετά την σχετική απόφαση του δικαστηρίου.
Ο κ. Μιχαλόλιας, νωρίτερα , έκανε λόγο για ανοχή του δικαστηρίου αναφορικά με την πολιτική αγωγή, με αποτέλεσμα την αντίδραση της προέδρου της έδρας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να αποδομήσουν την πρόταση της εισαγγελέως που πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων ακυρώτητας που υπέβαλαν .
Μάλιστα, ο Τ. Μιχαλόλιας αναφερόμενος στην εισαγγελική πρόταση, υποστήριξε ότι η ένσταση για το τεκμήριο αθωότητας δεν έχει κριθεί, προσθέτοντας: «θα έπρεπε να είχε μελετηθεί προσεκτικότερα το βούλευμα και λόγω του θορύβου που προκλήθηκε για την προδικασία και τις δραστηριότητες της εισαγγελικής αρχής».
Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτές τις ενστάσεις με το σκεπτικό ότι προβάλλονται απαραδέκτως, καθώς θα έπρεπε να είχαν προταθεί ως το τέλος της προδικασίας.
Επιφυλάχθηκε μόνο για την περίπτωση του Διονύση Λιακόπουλου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Λουκμάν ο οποίος ζητούσε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.
Η Πολιτική Αγωγή συντάχθηκε με τη θέση της εισαγγελέως ενώ ο Τάκης Μιχαλόλιας ζήτησε γραπτώς την εισαγγελική
πρόταση. Αν και το αίτημα απορρίφθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Καπερνάρος επανήλθε επικαλούμενος την » τήρηση της νομιμότητας».
Πάντως, λίγο πριν τη διακοπή της δίκης, συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση και να οριστεί νέα δικάσιμος, καθώς έξι από αυτούς είναι υποψήφιοι βουλευτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.