Η Συχνότητα της ούρησης μας δείχνει πόσο υγιείς είμαστε. Δείτε Όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε

Κοινοποίηση:
sychnotita-tis-ourisis-mas-dichni-poso-ygiis

Η συχνότητα της ούρησης μας δείχνει πόσο υγιείς είμαστε.

ίσως να φαίνεται ασήμαντο στους περισσότερους,αλλά η συχνότητα με την οποία πάμε στην τουαλέτα είναι πολύ σημαντική, καθώς δείχνει πόσο ενυδατωμένοι είμαστε.

Ο Dr. Neil Grafstein, επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο Mount Sinai’s Hospital’s NYC, απαντά σε όλες τις σχετικές ούρα ερωτήσεις μας.

Πόσο συχνά θα πρέπει κάποιος να ουρεί;

Δεν υπάρχει οριστικός αριθμός, αλλά κατά μέσο όρο οι άνθρωποι τείνουν να ουρούν τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα με μέγιστο αριθμό τις επτά φορές την ημέρα. Αν ουρείτε πάνω από επτά φορές, μην πανικοβληθείτε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα της ούρησης σας.

Για παράδειγμα, αν πίνετε πάρα πολύ νερό, θα ουρείε ιο συχνά. Επιπλέον, αν πίνετε αλκοόλ, καφέ και άλλες ερεθιστικές ουσίες της ουροδόχου κύστης, θα πηγαίνετε στην τουαλέτα περισσότερο. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που έχουν ευαίσθητη κύστη, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν την παρόρμηση να ουρούν με το παραμικρό.

Είναι φυσιολογικό να ουρούμε πολύ συχνά;

Αν ουρείτε 11 φορές την ημέρα ή περισσότερο μετά την κατανάλωση δύο λίτρων υγρών, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με τη συχνότητα ούρησης.Συχνά, η υπερβολική ούρηση οφείλεται σε μια υπερδραστήρια κύστη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε την ανάγκη να ουρείτε συνέχεια. Αλλά ο Δρ Grafstein λέει ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε την κύστη μας. Με την προϋπόθεση ότι δεν έχουμε προβλήματα ακράτειας.

Άλλα θέματα σχετικά με την ούρηση

Εάν κρατάτε τα ούρα σας αυξάνεται ο κίνδυνος για λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Το κανονικό χρώμα των ούρων είναι ανοιχτό κίτρινο.

Μερικές τροφές μπορεί να αλλάξουν το χρώμα των ούρων. Π.χ: Τα βατόμουρα μπορεί να τα κάνουν ροζ.

Τα σπαράγγια μπορεί να προκαλέσουν δυσοσμία στα ούρα.

Τα ούρα είναι 95% νερό.

Η γλυκιά οσμή των ούρων είναι ένα σημάδι του διαβήτη

Η μέση ροή των ούρων είναι περίπου επτά δευτερόλεπτα.

Η ροή των ούρων σας γίνεται πιο αδύναμη, όσο μεγαλώνετε.

Για να αποφευχθεί η διαταραχή του ύπνου από την επιθυμία της ούρησης, προσπαθήστε να μην πίνετε πολλά υγρά πριν πάτε για ύπνο.

Πηγή: true.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: