Η συγκλονιστική ιστορία του ερημίτη της Νικαράγουα: Χαράζει βράχο με αφορμή όνειρο που είδε στα 9 του χρόνια! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ερημιτης

Για περισσότερα από 40 χρόνια, χαράζει έναν βράχο, με αφορμή όνειρο που είδε στα εννιά του χρόνια!

Ο Αλμπέρτο Γκουτιέρεζ Τζιρόν (Alberto Gutierrez Giron) ζει μόνος του στα βουνά της Νικαράγουας, για να πραγματοποιεί το όραμά του και μέχρι σήμερα, έχει λαξεύσει ένα γιγαντιαίο έργο τέχνης, μήκους περίπου 92 μέτρων.

Είναι γνωστός ως ο «ερημίτης της Νικαράγουας» ή ο «γλύπτης του βουνού». Λέει ότι γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1944, κοντά στην πόλη Εστελί, και πια, δεν διαθέτει πιστοποιητικό γέννησης, για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Στην ηλικία των 33 ετών αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει ολόκληρη τη ζωή του στη φύση, για να δημιουργήσει το επικό έργο που ονειρεύτηκε ως αγόρι. Το σκεφτόταν συνεχώς, αλλά στη διάρκεια του πολέμου που σάρωσε τη χώρα, φαινόταν σαν την τέλεια ευκαιρία να ξεφύγει από όλα αυτά.

Ο Αλμπέρτο Γκουτιέρεζ αφιερώνει καθημερινά κάπου τρεις ώρες από τη ζωή του, για να λαξεύει τον βράχο κοντά στην ξύλινη καλύβα του, στο προστατευόμενο πάρκο Τίσι Εστανσουέλα (Tisey Estanzuela).

Το γλυπτό του περιλαμβάνει διάφορα σχέδια, από ελέφαντες και τσιτάχ μέχρι τον καθεδρικό ναό του Εστελί και τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Ο ερημίτης ισχυρίζεται ότι το γλυπτό είναι ακριβώς όσα είδε στο όνειρό του πριν περίπου 70 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, όταν η επανάσταση σάρωσε τη Νικαράγουα, αρνήθηκε να αγωνιστεί με κάποια από τις δύο πλευρές. Εκείνη την εποχή ταξίδευε στη χώρα κάνοντας κάθε είδους δουλειά. Το 1977, ενώ εργαζόταν σε ένα λιμάνι, βρήκε ένα βράχο και κάποια καρφιά που έμοιαζαν με σμίλες και αμέσως, θυμήθηκε το όνειρο που είχε ως παιδί. Αποφάσισε να επιστρέψει στη μικρή του πατρίδα, για να ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στο επικό γλυπτό του.

Ο Αλμπέρτο ζει σε μια μικρή ξύλινη καλύβα, την οποία έφτιαξε ο ίδιος. Δεν έχει πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και κοιμάται σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι. Επίσης, δεν καταλαβαίνει σύγχρονες έννοιες όπως το Διαδίκτυο, παρόλο που τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο διάσημους ερημίτες στον κόσμο.

Επιθυμία του ήταν να διακόψει κάθε σχέση με τον πολιτισμό, αλλά εν τέλει δεν προχώρησε σ΄αυτή την σκέψη. Σε μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να γίνεται γνωστός στην περιοχή εξαιτίας του τρόπου ζωής του και φυσικά, του γλυπτού του.

Οι τουρίστες σπεύδουν να τον γνωρίσουν και πολλοί από αυτούς, δημοσιεύουν στα μπλογκ και στις προσωπικές ιστοσελίδες τους στα social media την ιστορία που μοιράζεται μαζί τους αλλά και πολλές φωτογραφίες.

Μάλιστα, οι τουριστικές αρχές της πόλης του έχουν προσφέρει στον Αλμπέρτο, μία τιμητική πλάκα, για την προώθηση της περιοχής ως ταξιδιωτικού προορισμού, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσφορά του στον τόπο.

Ο ίδιος λέει ότι την τελευταία δεκαετία τον έχουν επισκεφτεί κάπου 30.000 άτομα! Ο Αλμπέρτο έχει εξοικειωθεί με τους τουρίστες και για να τους διευκολύνει να τον εντοπίσουν, τοποθέτησε δεκάδες σημάδια που δείχνουν τον δρόμο για το σπίτι του.

Ο Gutierrez δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν έχει παιδιά, αλλά δηλώνει ότι δεν αισθάνεται μόνος. Αυτός ήταν ο τρόπος ζωής που ονειρευόταν. Κι αν μια μέρα που περνάει δεν δέχεται επισκέπτες, μιλάει με τα πουλιά. Ήταν πάντα εκεί για αυτόν και είναι πολύ καλοί ακροατές.

el.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: