Η Ρωσία συζητάει με Καζακστάν και Κιργιστάν την αποστολή στρατευμάτων τους στη Συρία!

Κοινοποίηση:
poytin

Η Ρωσία συζητάει με Καζακστάν και Κιργιστάν την αποστολή στρατευμάτων τους στη Συρία!
Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που αφορά στο μέτωπο της Συρίας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας κρατικής Δούμας στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία βρίσκεται σε συζητήσεις με το Καζακστάν και το Κιργιστάν, με αντικείμενο την αποστολή στρατευμάτων τους στη Συρία!

Αυτό μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik και είναι φυσικό ότι ενδεχόμενη θετική απάντηση από τις χώρες της κεντρικής Ασίας, θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στο έδαφος, ενώ θα περιέπλεκε μετά βεβαιότητας την «εξίσωση» σε διπλωματικό επίπεδο.

Είχαν προηγηθεί σχετικές δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου και συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με παρόμοιο περιεχόμενο, κάτι το οποίο «προδίδει» έναν σημαντικό βαθμό συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.
Την ίδια στιγμή, στον διεθνή Τύπο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι η Τουρκία σταδιακά αλλάζει τη θέση της αναφορικά με την ανάγκη παραμονής ή όχι του Άσαντ στην εξουσία, προσεγγίζοντας τη Μόσχα, καθώς αυξάνεται η αμερικανική πίεση με επίκεντρο τους Κούρδους…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: